Epidemie de rujeolă, în România. Creștere alarmantă a numărului de cazuri, în doar o săptămână

0
119 vizualizari
views

Numărul cazurilor de rujeolă din țara noastră continuă să crească.

Numai în ultima săptămână au fost confirmate încă 445 de cazuri, fapt ce reprezintă aproximativ 18% din totalul îmbolnăvirilor din 2023. Zilele trecute, autoritățile sanitare au anunțat și primul deces provocat de rujeolă în acest sezon, în condițiile în care în România a fost declarată deja epidemie. Victima este un bebeluș de 7 luni, din județul Brașov.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marţi că, în ultima săptămână, au fost raportate 445 de cazuri confirmate cu rujeolă în România, relatează Agerpres.

Conform INSP, dacă până la data de 10 decembrie (1 ianuarie – 10 decembrie 2023) fuseseră notificate 2.010 cazuri confirmate cu rujeolă în 29 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, la ultima raportare, de marţi, numărul a crescut, ajungându-se la un total de 2.455 de cazuri (perioada de referinţă 1 ianuarie – 17 decembrie 2023) confirmate cu rujeolă în 34 de judeţe şi în Capitală.

Cele mai multe cazuri, potrivit INSP, se înregistrează în judeţele Mureş – 711, Braşov – 510, Cluj – 196, Giurgiu – 170, Ilfov – 115 şi în Bucureşti – 326.

Reamintim că, la începutul lunii decembrie, Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemia de rujeolă în România, la nivel național.

Starea de epidemie a fost declarată pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ