Elicopter prezidențial AS-365-Dofen, reconfigurat de IAR-Airbus, pentru statul Djibouti

0
2.861 vizualizari
views

Airbus IAR Ghimbav livrează 4 elicoptere, dintre care unul clasa VIP, pentru statul Djibouti, în baza unui contract de mentenanță și reparații capitale. 

AS 365 – N – Dofen, pentru cei care cunosc, aceste elicoptere sunt folosite și de serviciile speciale române. Aparatele au venit într-o configurație sanitară și au fost transformate astfel: două dintre acestea pentru transport persoane, 1 elicopter VIP pentru președintele statului Djibouti, iar 1 aparat a rămas în configurația inițială. S-a instalat o nouă variantă de sistem de aer condiționat, dar și alte lucrări de mentenanță specifice. Elicopterul VIP, pe care îl va folosi președintele, are fotolii din piele și doar 4 locuri + 2 echipaj, o mult mai bună izolație fonică și elemente de detaliu mai sofisticate.

Transportul lor în țara de destinație se va face multimodal. Elicopterele vor ajunge la București pe transport auto, iar de la Otopeni vor fi încărcate într-un transport de tip cargo – Antonov 124. La repunerea în stare de zbor a acestor elicoptere va participa echipa din România. Contractul s-a derulat pe o perioadă de 2 ani si s-a ridicat la aprox. 5 milioane euro. Contractul nu a fost ușor, în condițiile în care transformarea din elicopter sanitar în VIP, nu a fost simplă, mai mult de atât, beneficiarul este unul pretențios, spune Gabriel Ciornei, director operațiuni.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic