Educația în comunitate – Drum cu prioritate!

0
1.152 vizualizari
views

Este important să știi că există oameni care se gândesc la tine, dar este și mai important să știi că există dascăli care îți oferă o a doua șansă. Iar acest lucru este minunat! Despre ce este vorba, expune succint prof. Mariana Roiniță, dascăl la Școala Gimnazială nr 2 Codlea.

,,În anul 2015-2016 la Școala Gimnazială Nr.2 Codlea se implementează Proiectul Educația în comunitate – Drum cu prioritate!
Obiectivul general al programului este Reducerea abandonului școlar prin dezvoltarea unor măsuri educaționale adaptate de intervenție.
În data de 26 oct. 2015 la sediul unității de învățământ s-a derulat în cadrul proiectului o instruire asistată adresată membrilor comunităţii locale şi a avut ca scop atât identificarea problemelor legate de educaţie la nivel local cât şi a soluţiilor si resurselor necesare susţinerii educaţiei pentru dezvoltarea comunităţii.
Activitatea a fost înregistrată și va fi folosită ca resursă educațională pentru elaborarea unui ghid de bune practici.
Proiectul se derulează pe două componente

1. Programul A doua șansă învățământ primar – unde sunt integrați 15 cursanți de diferite vârste (50% sunt minori) care au abandonat școala și care au depăşit cu cel puţin 4 ani vârsta de şcolarizare corespunzătoare clasei.

Forma de organizare este în regim de zi, de luni până vineri între orele 12.00-17.00. Programul este adaptat, flexibil și facilitează finalizarea educației de bază.
Cadrele didactice încadrate sunt titulare în școală și cu experiență în proiecte similare.

2. Programul Școala după școală – este a doua componentă a proiectului prin care se acordă sprijin suplimentar unui număr de 60 de elevi de la clasele VII-VIII, între orele 14.00-16.00.
Programul este modular, organizat câte 2 ore/zi, în afara programului școlar obligatoriu, în grupe de 20 de elevi coordonate de câte 2 profesori/grupa, pentru a asigura intervenție individualizată.
Programul Școala după Școală nu reia după orele de curs formatul tradițional de învățământ, ci oferă sprijin în învățarea cu sens și semnificație în viața de zi cu zi, în alternarea activităților remediale cu cele de dezvoltare personală și de creștere a stimei de sine a elevilor. Pe toată perioada derulării programului Școala după Școală elevii beneficiază de consiliere psihopedagogică, orientare școlară și profesională, asigurată de personal de specialitate.”

 

DSC_7890 (Copy) DSC_7892 (Copy) DSC_7895 (Copy) DSC_7917 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic