Directorul ANM anunţă o săptămână africană în România. Temperaturi de 42 de grade Celsius

0
166 vizualizari
views

Zilele în care temperatura resimțită va fi de 42 de grade Celsius!

România a intrat în săptămâna africană. Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi în creștere. Temperaturile vor deveni de nesuportat, în cea mai mare parte din țară.

Potrivit prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 17 iunie – 1 iulie, valorile termice continuă să crească, iar disconfortul termic va fi, de asemenea, ridicat.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat ce presupune anunţata „săptămână africană” din România: „Ținând cont că masa de aer foarte cald este de origine tropicală, dinspre nordul Africii, se subînțelege de ce mass-media numește această săptămână, săptămâna africană (…) Marţi vorbim de o extindere a avertizării meteorologice de cod galben nu numai pentru areale din Muntenia, Oltenia, dar și în partea de sud-vest. Practic, toată jumătatea de sud a României va fi afectată de un val de caniculă peste 35 de grade cu accente spre 37-38 în sud.”

Vârful acestui episod va fi începând de joi, 38 de grade, vineri și sâmbătă, când contăm pe 38 de grade  la umbră și așa cum arată informațiile la acest moment, 40-42 temperatură resimțită”, a mai spus Elena Mateescu.

Indicele temperatură-umezeală va fi de peste 80-82 de unități.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ