Din 1 octombrie curg penalitatile pentru plata impozitelor si taxelor locale

0
1.011 vizualizari
views

Impozitul anual se plateste, potrivit Codului Fiscal, in doua rate egale, pana la 31 martie si pana la 30 septembrie.

Anul acesta, peste 80% dintre codleni si-au platit taxele si impozitele catre bugetul local  pana in 30  septembrie, termenul scadent pentru achitarea restantelor si obligatiilor aferente celui de-al doilea semestru.

Astfel, de la 1 octombrie, contribuabilii vor plati taxele cu majorari de intarziere, nivelul penalizarilor fiind de 2% din valoarea obligatiunilor fiscale care nu s-au achitat la timp.

Majorarea este calculata pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului scadent si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Pentru contribuabilii care detin case terenuri si autoturisme si  nu si-au achitat la timp darile aferente, se va trece si la proceduri de executare silita.

Potrivit Corinei Slaveanu, sef serviciu Directia Impozite si Taxe Locale Codlea:

,,Pentru cei care nu si-au platit darile pana la sfarsitul lunii septembrie, se vor percepe penalitati, iar apoi se vor emite somatii de executari silite.

Astfel, in saptamana 03-06 octombrie 2011 s-au emis somatii si Titluri Executorii, in termen de 15 zile de la comunicare trecandu-se la popriri pe salarii/pensii la persoanele fizice si pe conturile bancare la agentii economici.

Masuri drastice se vor percepe pentru contribuabilii care au intarzieri majore la achitarea obligatiilor fiscale, astfel, se va recurge la sechestru pe autoturisme cu ridicare si depozitare la custode si la sechestru pe bunuri imobile( cladiri si terenuri) care se vor ipoteca legal la Cartea Funciara in termen de 15 zile de la sechestru. Pentru ambele bunuri, mobile si imobile, se va face o evaluare’’.

Plata impozitelor si taxelor locale se poate efectua la ghiseele institutiei, asigurandu-se facilitatea de plata si cu cardurile bancare, fara comision.

Orice contribuabil poate folosi sistemul electronic de consultare si plata a taxelor si impozitelor locale incepand cu 1 ianuarie 2012, de aceasta data comisionul de maxim 2% din valoarea tranzactiei ( dar nu mai mult de 30 de lei), fiind suportat de cel care plateste.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic