Deschiderea sărbătorilor de iarnă la Codlea

2
1.290 vizualizari
views

Sâmbătă, 7 decembrie 2013, a avut loc la Codlea deschiderea oficială a sărbătorilor de iarnă şi aprinderea luminilor de Crăciun, eveniment ce a coincis cu cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă Codlene.

Vremea nu a prea ţinut cu noi dar până la urmă totul a ieşit bine. Ne-au încălzit şi ne-au introdus în atmosfera Crăciunului vocile copiilor care au urcat pe scenă şi ne-au oferit momente artistice specifice sezonului, cu colinde, dansuri şi poveşti. În acest timp elevii de la Şcoala Nr. 2, Şcoala Nr. 3, Şcoala Specială, Colegiul Tehnic Simion Mehedinţi şi Liceul Teoretic Codlea, s-au întrecut în împodobirea brazilor de Crăciun special aduşi în promenadă. Echipele care au reprezentat instituţiile de învăţământ şi-au dat silinţa şi au făcut fiecare câte un brad, cu un specific anume, ornat cu poboabe create de mâinile lor.

Gala premiilor de excelenta codlene (2)
Chiar dacă ninsoarea abundentă şi viscolul ne-au cam speriat, nu ne-am dat bătuţi. Evenimentul a fost continuat cu Gala Premiilor de Excelenţă Codlene, în cadrul căreia tinerii talentaţi din municipiu au fost premiaţi de către  Primăria Codlea, Consiliul Local Codlea şi Asociaţia Pentru Înfrumuseţarea Codlei. Gala ţine să recunoască şi să aprecieze meritele şi eforturile celor care prin abilităţile şi talente lor fac cinste municipiului. Copiii şi tinerii care au câştigat premii la olimpiade, concursuri, întreceri sportive sau cei care prin munca lor au sprijinit şi promovat valorile Codlei, au urcat pe scenă în aplauzele publicului şi au primit o diplomă onorifică şi un premiu. O iniţiativă demnă de lăudat, ţinând cont de faptul că aceşti copii reprezintă viitorul nostru, sunt la început de drum şi se cuvine să fie încurajaţi, să simtă că societatea din care fac parte îi susţine şi le recunoaşte meritele.

 


Momentul cel mai aşteptat al spectacolului a fost fără doar şi poate aprinderea luminilor de sărbătoare şi a bradului de Crăciun. Primarul oraşului Codlea, Cătălin Muntean, a urcat pe scenă pentru a le adresa codlenilor câteva cuvinte şi alături de mulţimea adunată a început numărătoarea inversă pentru a da startul sărbătorilor de iarnă. Globuri, podoabe şi beculeţe au îmbrăcat străzile oraşului, iar bradul din promenadă a luminat şi a adus în suflete magia Crăciunului.
Evenimentul s-a încheiat cu recitalul invitaţilor speciali, trupa Distinto.Cei 3 tenori ne-au încântat auzul cu piese cunoscute într-o interpretare originală, ei fiind cei care au adus în România acest stil muzical – pop-operă (operă cu ritmuri pop-dance şi house) – şi se numără printre puţinele trupe internaţionale care abordează cu succes acest gen.
Într-un decor de iarnă autentică, cu o ninsoare ca-n poveşti, cu glasuri de copii colindând, cu mii de beculeţe oglindindu-se în zăpada aşternută pe străzile oraşului, cu mâinile îngheţate dar cu căldură în suflet, ne-am pregătit cu toţii de cea mai mare sărbătoare a anului, întreg oraşul fiind cuprins de bucuria şi spiritul Crăciunului.

 

Andreia Măhuleț

Galerie foto eveniment

Gala premiilor de excelență (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. […] Evenimentul a fost continuat cu Gala Premiilor de Excelenţă Codlene, în cadrul căreia tinerii talentaţi din municipiu au fost premiaţi de către  Primăria Codlea, Consiliul Local Codlea şi Asociaţia Pentru Înfrumuseţarea Codlei. Gala ţine să recunoască şi să aprecieze meritele şi eforturile celor care prin abilităţile şi talente lor fac cinste municipiului. Copiii şi tinerii care au câştigat premii la olimpiade, concursuri, întreceri sportive sau cei care prin munca lor au sprijinit şi promovat valorile Codlei, au urcat pe scenă în aplauzele publicului şi au primit o diplomă onorifică şi un premiu. (vezi aici) […]

Comments are closed.