De ce trebuie să ții cont când cumperi scaune directoriale?

0
1.085 vizualizari
views

În ziua de azi, majoritatea joburilor presupun statul la birou. Astfel, probabil majoritatea dintre noi petrecem cel puțin 8 ore pe unul dintre acele scaune directoriale. Acest lucru poate duce la dureri de spate și probleme la nivelul coloanei vertebrale. Tocmai de aceea, este foarte important să alegem un model cat mai confortabil din gama de scaune directoriale.

Chiar dacă poate inițial nu vei da atenție caracteristicilor unui scaun de birou, în timp vei vedea că este necesar să ții cont de câteva detalii. Ți-am pregătit un mic ghid despre cum să îți alegi un scaun de birou ergonomic.

Care sunt caracteristicile importante ale unor scaune directoriale?

Dacă vrei să achiziționezi un scaun birou ergonomic, trebuie să știi că acesta trebuie să fie un scaun care oferă confortul și poziția necesară pentru un lucru optim. Există mai multe diferențe între scaunele directoriale și scaunele operationale, în afară de preț. Astfel, un scaun ergonomic trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. Suportul lombar. Dat fiind faptul că nu există un model universal, cel mai bine este să te așezi pe scaun înainte de a-l cumpăra. Un scaun directorial potrivit ar trebui să urmeze curbura naturală a coloanei vertebrale. Astfel încearcă să găsești un scaun care să permită ajustarea zonei lombare și să nu fie foarte rigid.
  2. Posibilitatea de reglare a unghiului de inclinare. Este recomandat ca poziția de la birou să fie cât mai dreaptă, însă unele persoane preferă să adopte poziții mai relaxate. Studiile arată faptul că o poziție corectă a corpului așezat pe scaun este aceea în care trunchiul este la un unghi cuprins între 90 și 110 grade.
  3. Reglarea înălțimii. Nu toată lumea are aceeași înălțime, astfel că nu toată lumea ajunge în același mod la birou. Tocmai de aceea, este ideal ca scaunul de birou să se poată regla mai sus sau mai jos, în funcție de nevoi.
  4. Reglarea înălțimii și inclinării spătarului. Tot la fel de important este să reglezi spătarul la o înălțime și înclinare ideală pentru corpul tău. În acest fel, eviți riscul de a te durea gâtul sau de a sta încordat.
  5. Posibilitatea de a regla brațele pe înălțime și lățime. Desigur, această caracteristică este deja un punct în plus la scaunele directoriale mai scumpe. Totuși, ideal ar fi ca mânerele să fie suficient de înalte și late astfel încât cotul să stea relaxat.
  6. Reglajul adâncimii șezutului. Nu în ultimul rând, un alt detaliu important este posibilitatea de a regla șezutul. Șezutul scaunului trebuie să fie suficient de mare încât să te miști lejer. Nu trebuie să alegi un scaun cu șezut prea mic, pentru că asta ar însemna că șoldurile și coapsele să stea în aer. În cealaltă extremă, nu trebuie nici să fie prea mare pentru că ar pune presiune pe gambe. Conform unor studii, mărimea ideală este de 2,5 cm mai mare pe fiecare parte față de amprenta lăsată de corpul tău.

Alte caracteristici pentru un scaun de birou Premium

  • Tapițeria: este foarte important ca materialul din care este confecționat să permită aerului să circule. Astfel nu vei transpira, nu va provoca iritații și nu va căpăta mirosuri neplăcute cu timpul. În acest sens, pielea este ideală, mai ales pentru că se curăță ușor. Totuși dacă nu vrei să te lipești de ea atunci când este cald și nu vrei să o zgârii, poți alege un scaun directorial din materiale textile. Mai ales că sunt și mai accesibile la preț.
  • Picioarele și rotile: alegeți scaunul care are roți potrivite pentru podeaua pe care o să fie amplasat. Unele roți alunecă imediat, așa că nu ar fi foarte potrivite pe gresie sau parchet. De asemenea, cele mai indicate scaune directoriale sunt cele cu 5 picioare pentru că au o stabilitate mai bună.

Funcție de masaj: ei bine, multe dintre scaunele directoriale ergonomice au această funcție. Într-adevăr acest lucru crește și prețul, dar și confortul și relaxarea oferită în zilele de muncă.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic