Dans, cânt și joc, tradiție și frumos la Festivalul „Drumul Pâinii” din comuna Cristian

0
2.215 vizualizari
views

Festivalul_Drumul_Painii (4)

În perioada 17-18 august, în comuna Cristian din jud Brașov s-a desfășurat cea de a treia ediție a Festivalului ,,Drumul Pâinii”. Organizatorii, primăria comunei Cristian și Asociația Culturală Libris Brașov, au depus toate eforturile ca pe scena instalată pe stadionul din Cristian să evolueze adevărate valori ale cântului și dansului popular.

Ar fi greșit ca cineva să își imagineze nume sonore. Valoarea artistilor care au încântat publicul a fost dată de însuflețirea cu care aceștia duc mai departe identitatea culturală a poporului român și promovează cu pasiune și dăruire folclorul autentic. Maria Butilă, Mioara Greavu, Lucia Potra, Rodica Stan, Vlăduța Lupău, Aurelian Suciu, etc. Momentele de o înaltă ținută s-au datorat și orchestrei ,,Plaiuri Transilvane”, care a acompaniat interpreții.

Cu siguranță, piatra de temelie și smbolul acestor manifestări cultural-artistice este Virgil Oniță, președintele Asociației Culturale Libris Brașov, omul care cu atâta modestie reușește să treacă neobservat, dar fără de care toate aceste proiecte ar rămâne simple idei pe hârtie.

Trebuie să simți românește și să fi fost acolo pentru a înțelege atmosfera de sărbătoare a unei zile de duminică așa cum a fost cea de la Cristian, o zi speciala cu oameni frumoși.

Festivalul „Drumul Pâinii” – Recitaluri

Formatia ,,Romanasul” la Festivalul ,,Drumul Painii”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic