Dacă PNL nu vrea să ajute HORECA o va face PSD prin lege!

0
788 vizualizari
views

Marius Dunca, Președinte PSD Brașov: Dacă PNL nu vrea să ajute HORECA o va face PSD prin lege!
Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca a declarat că actualul guvern și-a dovedit incapacitatea de a sprijini domeniul turismului, în contextul crizei Coronavirus și că tot ce au primit operatorii din turism au fost promisiuni neîndeplinite. Din acest motiv, PSD a depus în Parlament o inițiativă legislativă care să sprijine cu măsuri concrete pentru stimularea activității turismului.
“Încă nu am înțeles dacă liberalii nu vor sau nu știu cum să sprijine turismul, un sector vital al economiei românești care a fost puternic afectat prin instituirea stărilor de urgență și alertă și va continua să fie afectat prin impunerea de către Guvern a măsurilor de prevenție, după ureche. Discut permanent cu reprezentanți ai patronatelor și cu hotelieri mari și mici deopotrivă și toți îmi spun același lucru. Că actualul guvern le-a făcut numai promisiuni pe care mai apoi le-a încălcat și că nu au primit efectiv nici un sprijin care să îi ajute să traverseze această perioadă”, a declarat Marius Dunca
Senatorul PSD a menționat că, în acest context, PSD a depus în Parlament o inițiativă legislativă care să sprijine cu măsuri concrete domeniul HORECA, pentru că toți cei angrenați în acest domeniu au ajuns la capătul răbdării. Punctual, inițiativa legislativă are ca obiective amânarea plății unor taxe și impozite, susținerea directă și indirectă a costurilor populației în acest scop și stimularea invetițiilor în domeniu.
“PSD a depus o inițiativă legislativă în Parlament cu 5 măsuri concrete, palpabile care să vină în sprijinul HORECA:
1. Eșalonarea pIății impozitului aferent veniturilor din salarii pe o perioadă de 3 luni după încetarea stării excepționale. Pentru societățile care nu accesează facilitatea de eșaIonare se acordă o bonificație de 10% din sumele pătite Ia termenul prevzut de lege.
2. Pentru reducerea costurilor suportate de populație se propune ca până Ia sfârșitul anului 2020, serviciile de cazare, restaurant și transport în scopuri turistice să fie scutite de taxa pe valoarea adugat brut.
3. Pentru anul 2020 și 2021 se propune ca statul să susțină contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de oricare dintre angajatori, în cuantum de maxim 1450 lei/angajat.
4. Sprijinirea agențiilor turistice care au emis pachete turistice până la instituirea sării de urgență pentru a amâna returnarea sumelor încasate de Ia clienți prin instituirea unui sistem de vouchere prin care pachetele de servicii care nu au mai putut fi prestate să fie reprogramate.
5. Stimularea investiiilor prin instituirea “Programului pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, prin care se propune o susținere financiară pntru astfel de invesții, care constä într-un ajutor nerambursabil completat cu garantarea de către stat a unei părți din creditele pentru investiții”, a susținut Marius Dunca

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic