Cupa Măgura la Turism Sportiv, contând ca etapă a 3-a a Campionatului Național

0
863 vizualizari
views

În perioada 6 – 8 iunie 2014 a avut loc la Codlea un concurs de Turism Sportiv şi Orientare dotat cu „Cupa Măgura 2014”, care este la a XXI-a ediţie.

Au fost prezenţi sportivi de la cluburile: A.S. VETERANMONT Craiova, C.T.A. MĂGURA Cisnădie, C.P.N.T. Braşov, Şc. Generală Nr. 2 şi 3 Codlea, PRIETENII Codlea, GALBEN Ghimbav, CODLEANU Codlea şi PRĂJESCU Codlea, care au susţinut câteva probe specifice Turismului Montan astfel:

  1. S-a parcurs un traseu de orientare de 870 m cu busola, contracronometru.
  2. S-a parcurs un traseu montan ce a cuprins punctele de interes turistic MAIAL, POIANA LUI SULICĂ, STÂNCILE CĂLĂREŢULUI, VF. MĂGURA şi MĂRUL DULCE într-un anumit timp dat.
  3. Proba de alpinism ce a constat din urcarea pe un traseu special amenajat pe Stâncile Călăreţului până la înălţimea de 8 m, cu asigurare şi contra cronometru.

După parcurgerea tuturor probelor s-a ajuns la următorul rezultat:

CATEGORIA           ELITE            Loc I               – C.P.N.T. Braşov I

Loc II             – C.P.N.T. Braşov II

Loc III            – C.T.A. MĂGURA Cisnădie

OPEN             Loc I               – Şc. Generală Nr.3 Codlea I

Loc II             – Şc. Generală Nr.3 Codlea II

Loc III            – Şc. Generală Nr.2 Codlea

VETERANI   Loc I               – C.T.A. MĂGURA Cisnădie

Loc II             – A.S. VETERANMONT Craiova

Loc III            – PRIETENII Codlea

COPII             Loc I               – GALBEN Ghimbav

Loc II             – CODLEANU Codlea

Loc III            – PRĂJESCU Codlea

Au participat 26 de concurenţi care după festivitatea de premiere au susţinut un adevărat spectacol de cântece de munte acompaniate la chitară în jurul focului de tabără, până târziu.

Dl. VASILE LUCA din Craiova, când a primit cupa şi diploma pentru cel mai în vârstă participant (75 ani), în aplauzele celor prezenţi, a izbucnit în lacrimi de emoţie şi abia a mai putut spune câteva cuvinte.

Domnul prof. AUREL CÂMPEAN din Codlea a primit o frumoasă cupă, un mic cadou şi DIPLOMA DE EXCELENŢĂ pentru cei 35 de ani puşi în slujba Turismului Sportiv Montan.

Premiile au constat în cupe, diplome, medalii şi materiale sportive specifice Turismului Montan.

Concursul a contat şi ca etapă în Campionatul Naţional, fiind cuprins în calendarul Federaţiei Române de Turism Sportiv (F.R.T.S.).

La festivitatea de premiere au fost prezenţi şi dl. Constantin Sofian, Secretar General al F.R.T.S., dl. Prof. Univ. Antochi Cornel, Preşedintele Asociaţiei Judeţene Sportul Pentru Toţi Braşov.

Am primit un important sprijin moral şi material de la F.R.T.S., D.J.Sp. Braşov, C.J. Braşov, C.L. şi Primăria Codlea, firma GRINERO Codlea, Pizzeria ALEX Codlea, Senatorul MARIUS COSTE, Deputatul MARIA GRECEA, cărora le mulţumesc foarte mult.

Concursul a fost mediatizat cu ajutorul d-lui. Ovidiu Stan prin Info Codlea (ziar online şi normal) şi prin fotografiile postate pe Facebook.

Tabăra de corturi a fost amplasată într-o zonă de un pitoresc aparte numită MAIAL.

Încă o dată mulţumiri şi celor 14 arbitri care au participat direct la reuşita concursului.

 

CSM Turism sportiv (1) CSM Turism sportiv (2)Turism Sportiv CSM Codlea (1)

Interviu Mihai Gușeilă (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic