Cum vor arăta? Muzeul, Centrul Cultural și Centrul de Informare și Documentare

0
1.142 vizualizari
views

În clădirea primăriei vechi se va înființa la finalizarea lucrărilor de reabilitare clădire, un muzeu al tradițiilor codlene și al administrației publice locale. La parter vor fi expuse porturi populare, obiecte de uz casnic folosite de locuitorii din Codlea, țesături vechi, monezi, tratate și fotografii din istoria orașului, care să reflecte activitatea culturală, socială și meșteșugărească din târgul vechi al Codlei.

În partea de sus, la etaj, muzeul administrației locale va avea și o sală a obiceiurilor de nuntă, unde vor fi expuse straiele specifice diferitelor perioade, proiecții cu obiceiuri de nuntă, fotografii și filmări care să redea cât mai fidel obiceiurile de nuntă. Ca un fapt inedit, tinerii care doresc să își unească destinele și vor să se transpună în timp, vor putea să se căsătorească în această sală.

muzeu, centru cultural, centru informare codlea (4)

Pentru a putea promova cât mai bine obiceiurile și tradițiile codlene, administrația locală vine cu rugămintea către toți locuitorii din Codlea și împrejurimi să doneze fotografii, obiecte de uz casnic, unelte, lucruri realizate manual, carpete și covoare țesute manual, port popular, cărți vechi și alte obiecte cu legatură în istoria orașului nostru. Persoanele care vor face donații își pot exprima în scris istoria obiectului donat precum și nominalizarea ca persoană, astfel încât copiii noștri să nu își uite rădăcinile și înaintașii.

 

Centrul de Informare și Documentare

Biblioteca orașului își va diversifica funcțiunile, iar după reabilitare demisolul va fi repus în circuitul cultural, în aceste spatii vor funcționa sala de internet, recenzie cărți, sala literară. La etaj, va functiona în premieră o sală de audio book, unde spre exemplu persoanele cu dizabilități vizuale vor putea ,,lectura,, în interpretarea unor actori celebri, poezii și romane.

muzeu, centru cultural, centru informare codlea (29)

 Centrul Cultural

Casa de Cultură va avea la subsol o școală populara de meșteri artizani, ceramiști, sculptori, unde copiii își vor putea însuși din tainele acestor meserii. Lucrările copiilor vor putea fi expuse la muzeu. Cu eforturile tuturor locuitorilor, speram ca în 15 iulie 2015 să avem primii vizitatori la cele trei clădiri reabilitate : Muzeul, Centrul Cultural, Centrul Informare și Documentare.

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic