Cum alegi o soluție eficientă de curățat și vopsit rosturile?

0
2.309 vizualizari
views

Gresia și faianța sunt două elemente nelipsite din aproape orice casă. Mult mai ușor de întreținut în comparație cu alte materiale, acestea vin în diferite forme, modele, culori sau texturi. Folosite în special în bucătărie, baie, holuri, balcoane și terase, gresia și faianța se curăță extrem de ușor. Cu toate acestea, periodic au nevoie de o curățenie mai temeinică. Iată la ce soluții de curățat și vopsit rosturi trebuie să apelezi pentru ca acestea să își recapete aspectul strălucitor și nou.

Cum se curăță rosturile de gresie și de faianță?

Rosturile sunt acele spații micuțe dintre plăcile de gresie sau de faianță. Acestea sunt esențiale, deoarece orice construcție se așează, se dilată sau se contractă. Cu ajutorul rosturilor, este oferit acel spațiu necesar pentru astfel de fenomene fizice. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului rosturile pot să afecteze aspectul încăperii. Te vei trezi astfel în situația în care oricât ai curăța, gresia sau faianța vor avea în continuare un aspect neîngrijit. Atunci este momentul în care rosturile au nevoie de o igienizare amănunțită.

  • Este suficient să urmezi pașii specificați pe eticheta soluției speciale pentru curățarea rosturilor. De regulă, aceasta se aplică pe rosturi, se lasă să acționeze, iar apoi se curăță cu o lavetă cu apă.
  • Soluțiile de curățat rosturi sunt eficiente în îndepărtarea prafului, murdăriei, mucegaiului, dar și în eliminarea resturilor de ciment, calcar, rugină sau săruri.

Atunci când curățarea rosturilor nu mai este suficientă, pentru a recăpăta aspectul imaculat poți apela la o vopsea pentru rosturi de gresie. Ușor și rapid de aplicat, vopseaua pentru rosturi poate fi varianta câștigătoare atunci când ai impresia că produsele de curățenie nu mai oferă rezultatul dorit.

  • Se agită flaconul înainte de folosire;
  • Se rotește dopul astfel încât să fie în poziția de deschis și se aplică peste rosturi cu ajutorul rotiței;
  • Se lasă să acționeze câteva minute iar apoi se îndepărtează produsul în exces cu ajutorul unei lavete umede.

Vopseaua pentru rosturi de la Cleanexpert este disponibilă în două nuanțe, alb și bej, astfel încât să se potrivească indiferent de nuanța gresiei. În plus, fiind în flacoane de 125 de ml, aceasta poate fi folosită de mai multe ori. Singura condiție este ca flaconul să fie depozitat conform specificațiilor, cu dopul închis și rotița de aplicare curățată.

Avantajele unui produs de curățare rosturi

Fără îndoială, produsele profesionale sunt create special pentru a îți ușura munca atunci când vine vorba de curățenie. Acestea prezintă câteva avantaje evidente în comparație cu alte produse improvizate sau cu soluțiile create în casă.

  • Economisești timp, deoarece cu ajutorul unui produs profesional întregul proces de curățenie va dura mult mai puțin.
  • Economisești bani pentru că produsele profesionale vin în cantități mai mari iar soluțiile sunt concentrate. Astfel, o investiție în produse de curățenie profesionale poate să fie suficientă pe durata întregului an.
  • Reduci efortul depus atunci când faci curat. În cazul rosturilor, în loc să freci întreaga zonă pentru a o curăța, este suficient să aplici soluția, o lași să lucreze, iar apoi o îndepărtezi.

După cum observi, cu ajutorul a câtorva produse vei reda aspectul îngrijit al gresiei și a faianței din bucătărie, din baie sau chiar de pe terasă, având la îndemână cele mai simple soluții pentru o curățare fără efort a acestora.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic