Cum a fost la Campionatul Național de Karate

0
2.632 vizualizari
views

Sâmbătă, 1 aprilie, la Sala Sporturilor din Brașov, zeci de copii și tineri aparținând cluburilor de karate din toată țara s-au reunit în cadrul celui mai mare eveniment sportiv având ca disciplină artele marțiale.

Campionatul Naționalde Karate S.K.I.F. – Brașov 2017 a fost organizat de Clubul Sportiv AIKI Karate Do, președinte Ignătescu George, sub umbrela Federației Române de Karate – Comisia Națională Shotokan Karate-Do, a avut un real succes.

Practicarea unui sport, scrie Asociația Pentru Psihologia Sportului, ajută copilul să își însușească abilități atât de necesare în viata de zi cu zi. A învăța să fie competitiv, dar în același timp corect și demn, a învăța să îmbine concurența cu integritatea îl va ajuta pe copil să relaționeze armonios cu cei din jurul său. Aceste abilități nu se dobândesc la vârsta adultă înainte de a trece pragul primului job, ci se cultivă în anii precedenți prin activități ludice, care stimulează resursele personale. Într-un sport de echipă copilul învață că suntem toți interconectați, că acțiunile unui coechipier determină consecințe la nivelul grupului, învață cooperarea și gustul bucuriei  împărtășite cu toți participanții. Temperamentul este înnăscut, însă caracterul suferă șlefuiri întreaga perioadă a vieții. Responsabilitatea asumată, angajarea în obiective comune, pe termen lung, suportarea unor sacrificii, dezvoltă tăria de caracter, la fel ca atunci când trece prin momente în care întreg grupul contează pe acțiunile lui. Autodisciplina, încrederea în sine, automotivarea și practicarea unor ritualuri contribuie de asemenea la succesul sau in viata , pe orice plan ar dori să activeze în viitor.

Sportivii și-au adjudecat locurile pe podium și au primit diplome și medalii.

VIDEO – Campionatul Național de Karate

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic