Crește TVA la ciocolată, napolitane, biscuiți, precum și accizele la băuturile răcoritoare

0
73 vizualizari
views

Guvernul a publicat, marți, forma finală a pachetului de măsuri fiscale pe care își va asuma răspunderea în Parlament. Forma finală a pachetului prevede accize noi pentru băuturile nealcoolice și cele răcoritoare cu zahăr adăugat.

Marina Ivan, nutritionist, îți spune dacă noile prețuri te vor face să renunti la băuturile răcoritoare cu zahăr.

,,În ziua de astăzi, zahărul se adaugă în orice produs, în primul rând pentru rolul de conservant, în al doilea rând, pentru efecte puternice de recompensare al creierului care poate duce la dependență. Astfel, o creștere a prețului poate va mai scădea consumul, însă în rândul persoanelor care sunt predispuse la dependență, acestea nu vor renunța la aceste produse atât de simplu decât dacă își doresc cu adevărat pentru că creierul este obișnuit să caute activități care eliberează dopamină, respectiv plăcere”.

Ce modificări sunt la nivelul organismului în urma consumului de băuturi cu zahăr, îți spune Lygia Alexandrescu, nutriționist.

,,Este într-adevăr o veste bună. Faptul că sunt mai scumpe sunt mai greu de accesat. Atât sucurile, cât și alimentele care conțin foarte mult zahăr rafinat (…) în organism apare un dezechilibru la nivelul glicemiei. Glicemie mare înseamnă risc de aparție a bolilor cardiovasculare, a gliceridelor, risc de apariție a diabetului”.

 

Sursa: alephnews.ro

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ