Copil de 4 ani, înecat într-un canal colector la o fermă din Ticușu Nou

0
776 vizualizari
views

Un copil de 4 ani a căzut în canalul colector de la o fermă din Ticușu Nou și s-a înecat. Vorbim de un canal colector în care se scurgeau dejecțiile animale, dar care avea și o concentrație însemnată de tomoxan, soluție folosită la deparazitarea animalelor, extrem de toxică pentru om. Tatăl copilului era plecat la oraș pentru a scoate certificatul celui de al doilea copil, iar mama a rămas acasă cu cel mic. Copilul în vârstă de 4 ani, ne supravegheat, a căzut în canalul adânc de 1 m. Nu a avut nicio șansă. Întors acasă, tatăl a început să-l caute prin vecini și să întrebe de el. L-a găsit după hăinuțele care pluteau la suprafață și atunci a sunat la 112.

Echipele de medici sosite la fața loculu au aplicat protocolul de resuscitare, iar SMURD a solicitat și un elicopter de la Tg Mureș. Însă, cu toate eforturile medicilor, copilul a fost declarat decedat.

Familia este săracă și muncește cu ziua la ferma de la marginea localității, unde au și un bordei mic, în care trăiesc. Abia au ce pune pe masă și mai fac un ban având grijă de animale. Copilul ieșea deseori la joacă, însă niciodată nu s-au gândit că acel canal colector i-ar putea fi fatal.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Anul trecut alți doi copii dintr-o localitate din județul Brașov au murit intoxicați cu tomoxan, după ce mama acestora i-a spălat pe cap pentru a-i scăpa de păduchi.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic