Concertul de Crăciun al comunității germane Codlea

0
2.042 vizualizari
views

În sala festivă a Liceului Teoretic Secția Germană a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 19 decembrie, tradiționalul concert de Crăciun al comunității germane Codlea. Numeroase formații artistice au avut ocazia de a întâmpina venirea Domnului cu colinde și piese muzicale de Crăciun.
Astfel, corul german al Bisericii Evanghelice Codlea a cântat în germană, română și ungurește și chiar cu un spiritual swing america, un repertoriu mixt  în care s-au remarcat voci noi si tinere, datorită elevilor care frecventează Secția Germană a Liceului Teoretic și care intră în contact cu tradițiile și obiceiurile arstistice susținute în cadrul comunității germane.
Muzica de Crăciun în stil baroc a fost prezentată de Grupul de Flaut Codlea, o formație sutinută de Forumul German Codlea.
Un contrast special l-a oferit formatia Duo Polyphon, care a prezentat variațiuni ale unui cântec german de Crăciun, prin combinația de polifonie barocă, ritm swing și acorduri de jazz.
Un grup vocal mixt, constituit de cadrele didactice ale Sectiei Germane Codlea a prezentat cântări de Crăciun renascentiste din secolul al -16 – lea, semnate de Michael Praetorius.
O deosebită încântare muzicală a fost grupul “Burzenbläser” (tradus: suflătorii Bârsei). Este vorba de un ansamblu de suflători de alamă, constituit din membri ai Țării Bârsei. În repertoriul lor a fost inclusă muzică de W. A. Mozart, Rudolf Lassel cât și muzică de Crăciun – swing american.
Dar și melomanii au avut ocazia de a cânta împreună cu corul, acompaniat de instrumentiști, colinde germane și românești.

Concertul lasă din nou o amintire plăcută în tradiția concertelor de Crăciun, unind forțe muzicale din Codlea la un nivel de înaltă ținută artistică.
La sfârșitul programului artistic, preotul paroh al comunității germane, Andreas Hartig, a ținut rugăciunea încheiată cu binecuvântarea Domnului.
Iată și participanții instrumentali ai acestui concert: preot Istvan Barcsai (Trompetá) , preot Andreas Hartig (Corn tenor), Andreas Philippi (trombon), Silas Dargel (vioará). La flaut: Anne Untch , Karmina Vládilá, Kevin Vladilá, Martina Gal. Conducerea muzicalá: Klaus-Dieter Untch.

DSC_3936 DSC_3945 (Copy) DSC_3947 (Copy) DSC_3958 (Copy) DSC_3961 (Copy) DSC_3968 (Copy) DSC_3972

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic