Compensarea prețului carburanților, prelungită până la finalul lui 2022

0
818 vizualizari
views

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat prelungirea măsurii de compensare a prețului carburanților în România:

”Vom prelungi OUG prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și să scădem prețul combustibilului, preț care desigur produce efecte pe întreg lanțul.În felul aceasta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare.”

Pentru a-și produce efectele începând de sâmbătă, proiectul de act normativ trebuie aprobat de Executiv, iar ulterior publicat în Monitorul Oficial până vineri, cel târziu, astfel încât să intre în vigoare înainte de 1 octombrie transmite euronews.ro.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri că proiectul are toate avizele necesare, iar documentul privind prelungirea măsurii de compensare va fi discutat în ședința de Guvern de joi.

Vă reamintim că subvenționarea prețului carburantului s-a aplicat în ultimele trei luni, de la 1 iulie mai exact, impactul bugetar fiind de 900 de milioane de lei.

Înainte ca schema de compensare să se aplice, prețul mediu al unui litru de benzină era 8,65 lei, iar al motorinei sărea de 9 lei.

În prezent, prețul la pompă a continuat să scadă, iar la un moment se punea problema ca doar prețul motorinei să fie în continuare compensat, în condițiile în care prețul benzinei se stabilizase.

Carburanţii standard se comercializează joi în România cu preţuri cuprinse între 6,52 lei și 8,03 lei pe litru. Iată, de exemplu, cât costă benzina și motorina la stațiile de alimentare din București.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic