Colinde, obiceiuri tradiționale și un Moș Crăciun pentru toți copiii

0
1.440 vizualizari
views

DSC_0065 (Copy)

Sâmbătă, 21 decembrie, începand cu orele 15:00, Promenada Codlei a fost animată de zeci de copii, care au pregătit în așteptarea lui Moș Crăciun cântece, dansuri, poezii și colinde!

Pe scena au evoluat, rând pe rând, copii zâmbăreți, mai micuți și mai mari, cu năsucurile roșii, dar cu sufletele pline de bucurie și emotie, dăruind publicului momente frumoase pentru care au muncit cu drag!
Primăria Municipiului Codlea, Consiliul Local, Casa de Cultură si Asociația Pentru Înfrumusețarea Codlei au organizat, în premiera pentru comunitatea noastra, Spectacolul de colinde si obiceiuri „Linu-i lin”.
Crăciunițele pregătite de Iulia Chira au deschis spectacolul, cu un program  de dansuri și colinde.

Solista Alexandra Puchianu a încântat din nou cu vocea sa, alături de membrii Ansamblului Măgura al Casei Municipale de Cultura, dir. Petrică Buhnici, care sunt de fiecare dată aproape de inimile codlenilor prin dans, cânt și joc, de la grupa celor mai micuți și până la grupa celor mari, pregătiți cu dăruire de coregraf Angela Drăgușin și Andreia Popa.

DSC_0261 (Copy)

Nu au lipsit nici florile Codlei, acei copii talentati, pregătiți de maestrul Radu Costel.  Taraful „Măgura” a facut un număr inedit, toti componenții acestuia evoluând îmbrăcați în moș. Spectacolul de colinde și obiceiuri a avut un real succes, un punct cardinal pe harta drumului către etnografia și cultura unei comunități, o fila pe care o scriem și pe care îndrăznim să ne-o asumăm fiecare în parte prin ceea ce dăruim. Copii, tineri, oameni mari, care au prezentat obiceiuri tradiționale de iarnă, colinde, poezii si dansuri, stârnind ropote de aplauze și admiratia publicului?! Ce poate fi mai înălțător?

Darurile lui Moș Craciun au ajuns și ele către toți copiii aflați în promenada Codlei. Cum s-a întâmplat?

În urmă cu trei ani, am bătut din poartă-n poartă și în anul ce a urmat am colindat aceleași porți cu „ne dați, ori nu ne dați” pentru a reuși cu mari eforturi să îl aducem pe Moș Crăciun. Mai sărăcuț la început, moșul și-a umplut tolba cu fiecare an tot mai mult, și astfel în 2013 cei în ale căror porți am bătut cândva, partenerii și colaboratorii noștri, ne-au primit cu brațele deschise pe noi, voluntarii Asociației Pentru Înfrumusețarea Codlei ( Codlea Info). Mai mult de atât, în 2013 administrația codleană prin vocea primarului si a viceprimarului, cu o nouă abordare și deschidere față de comunitate , apreciind munca noastră,  a înțeles să ne ofere tot sprijinul. Este atât de plăcut să poți face un copil fericit și mai plăcut să observi că un scop comun și nobil te face atât de puternic încât să poți continua.

Și astfel, Moș Crăciun a zâmbit tuturor copiilor. Seara de poveste s-a încheiat cu recitalul îndrăgitei soliste Angela Rusu.

Galerie foto pe pagina de facebook >CLICK AICI<

DSC_0385 (Copy)

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic