Codlenii sunt invitați să colecteze selectiv deșeurile

0
1.808 vizualizari
views

Codlenii sunt invitați să colecteze selectiv deșeurile. O mai veche problemă a colectării gunoiului menajer revine în actualitatea administrației publice locale. Viceprimarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, a declarat marți, într-o conferință de presă, că începând din luna ianuarie 2017 a demarat un program-pilot, pentru o perioadă de trei luni, de colectare selectivă a deşeurilor, destinat a peste 6.000 de persoane.

„Am încheiat un contract de colaborare cu o firmă specializată din Brașov. Noi am mai avut amplasate recipiente de colectare a deşeurilor colectice de către Serviciul de Gospodărire Măgură, de aceea am încheiat un contract cu o firmă. Costul este de 130 de lei/tona de deșeuri reciclabile. Au fost amplasate 59 de containere, inscripţionate pentru toate ambalajele reciclabile – hârtie, carton, materiale feroase și neferoase și sticlă. Aceste containere sunt ampalsate în Cartierul Măgurii şi cartierul ANL, pentru că am vrut să vedem cum se va desfășura acest program și la case și la blocuri. Dacă totul merge bine în municipiu, după perioada de trei luni vom amplasa încă 200 de containere”, a precizat viceprimarul Cîmpeanu.

În altă ordine de idei, firma care a încheiat contractul cu Servicii de Gospodărire Măgura va ridica la timp deșeurile selectate. Din punct de vedere statistic, volumul gunoiului menajer ridicat în 2016 a crescut cu aproximativ 40% față de 2015, acest lucru datorându-se în mare parte consumului de alimente preambalate.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic