Codlea, buget cu peste 6 milioane mai mare ca anul trecut

0
1.317 vizualizari
views

Municipiul Codlea va avea, în 2019, un buget cu peste 6 milioane de lei mai mare ca anul trecut. Informația este oferită de viceprimarul Mihai Cîmpeanu, care face precizarea că în calcul nu intră fondurile externe cum ar fi PNDL sau fonduri europene.

”Acestea au importanța lor, iar aici, în Primărie, ne-am preocupat să atragem orice finanțare disponibilă la care putem avea acces.  Imediat după Paște vor fi demarate, cu susținerea guvernamentală, lucrările la creșa de stat și iluminatul public pe drumul Hălchiului, cu banii din Programul Național de Dezvoltare Locală.  Se anunță un an cu adevărat plin din punct de vedere al investițiilor, o parte sunt lucrări care sunt continuate, o parte vor fi începute în cursul lui 2019”, declară Mihai Cîmpeanu.

Potrivit viceprimarului, vor fi demarate licitații pentru refacerea Parcul cu Soare si Parcul Colorom, chestiuni prioritare pentru administrație. În același timp vor fi demarate procedurile de proiectare și executare monitorizare video. În cazul celor două săli de sport, rămase nefinalizate, procedura de atribuire va fi reluată. Tot în educație se va licita proiectarea și execuția Școlii Generală de pe strada Horia, pentru mutarea învățământului exclusiv pe timp de zi. În buget sunt prinși și banii pentru burse.

Mihai Cîmpeanu anunță că au fost prinși bani la buget și pentru achiziționarea unui semafor. Tot pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, trecerile de pietoni de pe DN1 ar urma să fie iluminate separat din anul acesta. De asemenea, strada Câmpul Alb intră în reabilitare, pentru refacerea canalizării pluvială și a trotuarelor.

”Sume importante de bani au fost alocate și spitalului municipal, deoarece sănătatea este foarte importantă. La cultură au fost alocați peste 800.000 lei. Se pare că locuitorii orașului nostru au prins gustul spectacolelor de teatru.  La secțiunea sport s-a dublat suma bugetată față de anul trecut. Avem foarte mulți copii care își doresc să facă sport, mișcare, și care s-au înscris la fotbal sau alte discipline în cadrul clubului sportiv din localitate.  La cererea cetățenilor, am prins în buget bani pentru și pentru a dota zona Maialului cu foișoare și grătare de picnic.  Nu în ultimul rând vom continua modernizarea ghenelor de gunoi cu module moderne pentru colectare selectivă. Ca un detaliu aparte, vă pot spune că anul acesta am prevăzut în buget și fonduri pentru ca Serviciul Voluntar Pentru Situații de Urgență va achiziționa o mașină de pompieri care să deservească situațiile de urgență”, dă detalii viceprimarul social-democrat.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic