Cine decide alegerea viceprimarului și care este procedura?

0
5.657 vizualizari
views

Este adevărat că și la acest moment se poartă negocieri pentru postul de viceprimar și am aflat pe surse că în cursul zilei de astăzi Cătălin Muntean va avea o întrevedere și cu pesediști lui Marius Coste după ce a purtat discuții cu upeciștii lui Erwin Albu. Vă prezentăm o informare cu privire la alegerea viceprimarului. Este bine de știut.

Art. 30. (1) Consiliul local alege din randul consilierilor pe viceprimar. Alegerea se face prin vot secret.
(2) Propunerea de candidati pentru alegerea viceprimarului se face de catre grupurile de consilieri sau de catre consilieri.
(3) Dupa inregistrarea candidaturilor se ia o pauza in timpul careia se completeaza buletinele de vot.

Subsectiunea IV.02. � Procedura de vot pentru alegerea viceprimarului

Art. 31. (1) Exercitarea votului se face intr-o cabina special amenajata, putandu-se folosi, la alegere, una dintre urmatoarele modalitati�:
a.fiecare consilier primeste un buletin de vot pe care sunt trecute numele tuturor candidatilor. Intrand in cabina, din lista candidatilor vor fi barate printr-o linie orizontala numele tuturor candidatilor pe care consilierul intelege sa nu-i aleaga. Pe buletin va ramane nebarat numele consilierului pe care doreste sa il aleaga�;
b.pe buletinul de vot se scrie cuvantul „DA” in dreptul numelui celui pe care doreste sa il voteze�;
c.alte modalitati stabilite ad-hoc.
(2) Este declarat viceprimar candidatul care a obtinut votul majoritatii consilierilor in functie.
(3) In situatia in care nu s-a intrunit majoritatea prevazuta la alineatul (2) se organizeaza un al doilea tur de scrutin, in aceeasi sedinta, in care vor participa candidatii situati pe primele doua locuri. La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obtinut cel mai mare numar de voturi.

Subsectiunea IV.03. � Balotajul la alegerea viceprimarului

Art. 32. In caz de balotaj se va proceda la un nou tur de scrutin, la care vor participa candidatii care se afla in aceasta situatie. Va fi declarat ales candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi.

Subsectiunea IV.04. � Consemnarea alegerii viceprimarului

Art. 33. Alegerea viceprimarului va fi consemnata in hotararea nr. 5 a consiliului local. Prin aceeasi hotarare consiliul local ia act de incetarea mandatului de consilier al viceprimarului, in locul acestuia fiind validat primul supleant de pe lista partidului politic, aliantei politice, sau aliantei electorale respective, daca conducerea acestora confirma in scris ca persoana in cauza mai este membru al partidului respectiv.

Subsectiunea IV.05. � Durata mandatului viceprimarului

Art. 34. Durata mandatului viceprimarului este egala cu durata mandatului consiliului local. In cazul in care mandatul consiliului local inceteaza inainte de expirarea duratei normale de 4 ani, inceteaza de drept si mandatul viceprimarului, fara vreo alta formalitate.

Gabi Paizs

primaria-codlea-consiliul local

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic