Cercul de teatru ,,Micul actor”,Ediția a ll-a

0
1.909 vizualizari
views

Micul Actor

Cercul « Micul actor » este ales la nivelul mai multor arii curriculare şi se poate constitui ca un antrenament  formativ al capacităţii de comunicare, utilizând de această dată şi un limbaj specific artei dramatice.

Acest cerc mi-a oferit prilejul de a pregăti elevii pentru a recita corect o poezie, pentru a interpreta un rol. Teatrul îi trece pe elevi din situaţia de spectatori în aceea de actori, de protagonişti, corespunzând foarte bine dinamismului gândirii copiilor, trebuinţei lor interioare de joc (copiii au 7-8 ani), de acţiuni şi afirmare.

Prin activităţile specifice cercului« Micul actor » , elevii şi-au  exersat lectura, memoria, capacitatea de comunicare orală, de adaptare la atmosfera specifică a unor astfel de situaţii. Copilul implicat într-o astfel de activitate  reuşeşte mai uşor să-şi învingă inhibiţiile,emoţiile, să se manifeste spontan şi dezinvolt, să se integreze într-un grup.

Arta, în general, şi teatrul în special, contribuie la educarea gândirii reproductive şi creative,a inteligenţei, imaginaţiei, a inventivităţii şi spontaneităţii.

Prin această activitate se creează cadrul favorabil exprimării libere a tuturor copiilor, este stimulat spiritul de echipă, îi adaptăm pe elevii noştri la cerinţele scenei şi publicului, afirmând o atitudine degajată, lipsită de emoţii şi îi educăm ca spectatori.

Elevii nu trebuie doar să memoreze şi să interpreteze roluri, ci şi să ajute la confec

ţionarea decorurilor, măştilor, a costumelor şi a altor materiale de recuzită. Aceste activităţi stârnesc interes, produc bucurie, dar facilitează şi acumularea de cunoştinţe, creează o atmosferă de destindere.

„Regizorul” doar creează atmosfera momentului respectiv şi ajută actorul-copil să

se contopească sufleteşte cu personajul.

Prin intermediul unor astfel de activităţi, copilul îşi pune în valoare prezenţa sceni-

că dublată de aplomb, dicţia, mimica, siguranţa de sine, plăcerea de a spune textele în faţa publicului,. Un copil înzestrat cu vizibile calităţi artistice  place, emoţionează, cucereşte,va fi capabil să ia atitudine faţă de ceea ce se întâmplă în jurul său.

 

Galerie foto completă pe pagina de facebook (vezi aici)

Spectacolul festiv al cercului de teatru ,,MICUL ACTOR “ Sc. Nr 1 (Liceul Teoretic Codlea)

             – piesele ,,Prostia omenească “ şi,,Păcală şi Tândală -adaptări după  Ion Creangă .

În realizarea acestui spectacol am implicat şi părinţii , care alături de copii au contribuit la realizarea decorurilor –aceasta a fost dealtfel şi una din activităţile cercului .

Prof. în înv. primar : Mihăilă Simona-Elena

Micul actor (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic