Ce este și de ce să semnăm Pactul Național pentru Bunăstarea României?

0
609 vizualizari
views

Este un document, la care toate partidele politice din România ar trebui să achieseze, fiind singurul pact îndreptat către cetățean.

Cu alte cuvinte, Pactul reprezintă, practic, singura inițiativă de acest gen, avută de un prim-ministru al României, președinte de partid, având un scop precis și, îmi place să cred, un scop comun și anume, bunăstarea cetățeanului român, indiferent de vârstă.

Așa cum era de așteptat, partidele de dreapta de pe scena politică românească au refuzat total semnarea acestui pact. Desigur, acest refuz naște o serie de întrebări și de supoziții, dar și o concluzie simplă: ei nu doresc binele românilor!

În schimb, noi, societatea civilă, cetățeni sau organizații, le putem da un exemplu și o lecție, prin semnarea acestui pact, obligându-i practic, să se gândească și să ia măsuri pentru binele și bunăstarea fiecăruia dintre noi!

 

De ce aș semna Pactul pentru Bunăstarea Românilor?

 

  1. Pentru că sunt o tânără a cărei bunică și ale cărei rude vârstnice au beneficiat în această perioadă de timp – din 2016 și până la acest moment- de majorarea punctului de pensie de la valoarea de 876 lei până la 1265 lei. Iar conform noii legi a pensiilor, adoptate de PSD, punctul de pensie va crește din nou la 1 septembrie 2020, la 1.775 lei iar la 1 septembrie 2021 va ajunge 1.875 lei. De asemenea, creșterea nivelului indemnizației minime la 775 de lei începând cu 1 septembrie 2020 și recalcularea pensiei. Într-un cuvânt, pentru că cei dragi mie au acum pensii mai mari și pot duce un trai decent, după o viață dedicată unui loc de muncă și creșterii unei familii.
  2. Pentru că România are salariați care, de-a lungul timpului, au trecut prin etape grele (vorbim aici despre Guvernarea Boc- PDL, o guvernare ce a tăiat veniturile familiilor noastre) și pentru că în ultimii ani, li s-a făcut dreptate. Pentru că acum, în țara noastră, majoritatea categoriilor de salariați beneficiază de salarii majorate, aflându-ne după cea de-a treia creștere a salariului minim din guvernarea PSD. Să nu uităm că multe familii și-au petrecut vacanțele în țară, datorită introducerii voucherelor de vacanță. Iar prin semnarea acestui Pact, fiecare dintre noi, ne asigurăm că se va continua cu creșterea salariilor, prin aplicarea articolelor din Legea Salarizării care prevăd: majorarea salariilor din întregul sistem public, prevăzută la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021, majorarea salariilor din Educație de la 1 septembrie 2020, acordarea de vouchere de vacanță și indemnizații de hrană, acordarea de sporuri, prime și bonusuri.
  3. Pentru că activez în domeniul privat și pentru că am numeroși prieteni ce dezvoltă mici companii, aici, la noi, acasă, simțind cu toții încurajarea și ajutorul oferit de statul român. Pentru că susținerea micilor companii a fost și este o prioritate a Guvernării PSD, prin aplicarea articolelor din Codul Fiscal care vizează impozitarea întreprinderilor mici și mijlocii cu cifra de afaceri anuală mai mică de 1 milion de euro.
  4. Pentru că fiecare, în anturajele și grupurile în care activăm, am simțit că se încurajează dezvoltarea activităților independente, prin aplicarea articolelor din Codul Fiscal care vizează nivelul de impozitare al persoanelor fizice și juridice care desfășoară aceste activități.
  5. Pentru că zeci de mii de tineri, femei, bărbați, au ales să rămână în țară, întemeindu-și aici o familie și o afacere, datorită oportunităților ce li s-au oferit prin programul StartUp Nation. Pentru că foarte mulți prieteni au devenit antreprenori, în care Statul Român a crezut și în care nimeni nu a investit, așa cum o face Guvernul PSD din 2017 și până astăzi.

Pentru că toate aceste măsuri bune pentru români și pentru bunul mers al țării noastre au nevoie de continuitate, de încredere și de susținere! Pentru că fiecare dintre noi, indiferent de vârstă și de profesie avem nevoie de o garanție că bunăstarea și binele nostru vor fi în atenția celor care guvernează, mereu, indiferent de cine se opune!

Pentru că suntem tineri și vrem să muncim, să ne dezvoltăm, să ne creștem copiii în țara noastră, aici, acasă.

Semnează și TU Pactul pentru Bunăstarea Românilor și vei avea satisfacția că ai făcut ce trebuia pentru tine, familia ta și viitorul tău!

Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor poate fi semnat online pe www.pactul.ro sau în corturile special amenajate în Municipiul Brașov.

 

Alexandra Crivineanu

Președinte Organizația Femeilor Social Democrate Brașov

Consilier local PSD Municipiul Brașov

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic