Cazul copilului abuzat la Codlea – dreptul la replică!

0
1.065 vizualizari
views

cazul copilului abuzat-dreptul la replică

Readucem în atenţia cititorilor o poveste prezentată de mass-media în luna octombrie 2011: o familie a cărui copil de numai 5 anişori pe nume Robert a fost expus ca fiind un caz şocant de abuz fizic la Codlea.

La acea vreme, principalul învinuit era concubinul mamei, Huivan Remus, un bărbat de 29 de ani. În mare măsură era incriminată şi mama, Andreea Monenci, de 22 de ani. Problema era cunoscută de autorităţi: Poliţia Codlea şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov. În urma prezentării faptelor, Protecţia Copilului a demarat o anchetă în urma căreia s-a stabilit faptul că părinţii nu pot fi decăzuţi din drepturile părinteşti fără a fi prezentate dovezi clare ale unui abuz.

În lumina ultimelor evenimente, familia despre care s-a discutat atât de pătimaş revine în atenţia publicului într-o nouă lumină.

Huivan Remus are cu Andreea Monenci un copil de 1 an şi 5 luni despre care nu s-a pomenit în articolele anterioare din media locală. Tânăra femeie şi-a părăsit domiciliul în urmă cu o lună, plecând să ridice banii de alocaţie. De atunci, mama nu s-a mai întors la fiul cel mic, deşi veniturile copilului le încasează pe card (două milioane în fiecare lună).

Tatăl şi-a pierdut locul de muncă. Are grijă de băieţelul Denis Andrei singur, se descurcă foarte greu fără bani. ,,Dacă aş avea un venit sigur n-ar fi o problemă creşterea copilului”. A primit ajutor de la naşul lui şi de la vecini: un cărucior, pampers, haine, fructe şi alte alimente. Îşi doreşte să nu se despartă de copil: ,,El e sufletul din mine. Fac orice pentru el. Nu l-aş lăsa pentru nimic în lume!”. Nu-şi doreşte ca mama copilului să se întoarcă: ,,Prea şi-a bătut joc de noi!”

Vă invit să ascultaţi povestea lui:

Dreptul la replică

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic