Carnavalul comunității săsești din Codlea – Zeidner Fasching 2013

0
4.878 vizualizari
views

Ca în fiecare an, comunitatea sașilor din Codlea (Zeiden) s-a reunit la o nouă ediție a carnavalului Zeidner Fashing, eveniment organizat de către Biserica Evanghelică din Codlea, cu sprijinul Forumului  German.

Devenit tradiție, Zeidner Fashing marchează intrarea în postul Paștelui a comunității săsești, fiind practic ultima petrecere înainte de sărbatoarea Învierii. Prin grija preotului Andreas Hartig, la eveniment au luat parte și beneficiarii Fundației Rafael, care, alături de ceilalți invitați, au avut costume deosebite de carnaval.

Sistemul de premiere, pe cât de simplu, pe atât de eficient, a presupus implicarea fiecărei persoane prezente, care la intrare a primit două inimioare, una pentru adulți și una pentru copii. În funcție de numărul de inimioare colecționate, cele mai frumoase costume au fost desemnate câștigătoare.

Dansatorii cei mici și cei mari ai trupei de dansuri săsești condusă de Nicolae Râsnovean au prezentat câteva dansuri. De asemenea, corul Bisericii Evanghelice a încântat auditoriul, dar și grupul de flaut, iar seara de dans a fost întreținută de către Virgil Bădulescu și formația Sonor Band.

Galerie foto completă CLICK AICI

Zeidner Fasching 2013 (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic