Șofer prins băut la volan de două ori în aceeași zi

0
2.180 vizualizari
views

Când te oprește poliția și îți ia permisul pentru alcool, îți asumi! Bărbatul în cauză, deși a fost oprit de polițiștii covasneni pe la 2 dimineața în ziua de 22 octombrie, n-a înțeles nimic din suspendarea permisului. A venit la Brașov, unde a fost din nou oprit de polțiști în jurul orelor 17:00.

Potrivit IPJ Brașov, la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.70 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cum au descoperit polițiștii că omul fusese oprit pentru aceeași faptă, în aceeași zi?

Procedându-se la verificarea documentelor personale și ale autovehiculului condus în baza de date a Poliției Române, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice după ce, la aceeași dată, în jurul orei 02.00, acesta a fost depistat conducând același autovehicul sub influența băuturilor alcoolice pe raza județului Covasna.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic