Avertizare meteo de furtuni cu descărcări electrice și grindină. Zonele vizate

0
81 vizualizari
views

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Galben de vreme rea, valabilă în intervalul 31 august ora 10:00 – 31 august ora 22:00.

În Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Până la miezul nopţii va fi cod portocaliu de vreme rea în jumătate de ţară, iar riscul de inundaţii rămâne ridicat. Ultima lună de vară ar putea intra în istorie. În august, am avut în total 25 de zile caniculare şi doar 6 cu temperaturi sub 35 de grade Celsius.

Două valuri de căldură puternică au evoluat în august, unul la începutul lunii care a durat aproximativ o săptămână şi al doilea care a debutat pe 14 august şi încă nu s-a terminat. Cea mai ridicată temperatură de 41 de grade Celsius la umbră s-a înregistrat la Zimnicea, iar perioada foarte lungă de persistenţă a caniculei va face ca şi această lună, la fel ca şi iulie să se înscrie între cele mai călduroase din ultima jumătate de secol„, a explicat Simona Căpşună, meteorolog Observator.

Astăzi vor fi din nou ploi de vară în aproape toată ţara. De mâine, însă, se înseninează iar primul weekend de toamnă se anunţă unul călduros.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ