Atenție șoferi! Condițiile meteo de iarnă impun echiparea autoturismelor cu anvelope corespunzătoare

0
4.252 vizualizari
views

Deși suntem în luna aprilie, condițiile meteo anunțate pentru următoarele zile impun echiparea cu anvelope de iarnă a autoturismelor. Foarte mulți conducători auto și-au pus anvelope de vară la finele lunii martie, odată cu încălzirea vremii, însă cei mai norocoși sunt conducătorii auto care nu au schimbat încă anvelopele. În cazul în care rulați cu un autoturism echipat cu anvelope de vară și partea carosabilă este acoperită de polei, gheață, zăpadă, aveți toate șansele să fiți oprit în trafic și să fiți amendat. De asmenea, în cazul unor implicări în evenimente rutiere, tamponări ușoare, etc, vina va aparține conducătorului auto care nu are mașina echipată corespunzător. Am luat legătura cu agenții de la poliția rutieră care ne-au confirmat aceste lucruri.

Textul de lege (art 102, pct 28 OUG 195/2002, RMC) spune că, în cazul în care nu v-aţi  pus anvelopele de iarnă şi sunteţi prinşi de poliţişti, riscaţi o amendă  de la 9 la 21 de puncte, adică de la 1305 lei la  3045 lei, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Preferabil ar fi ca pentru următoarele 4 – 5 zile, până când vremea se va încălzi, să nu circulați cu mașinile neechipate corespunzător. Este doar o sugestie, nu neapărat pentru că sunteți pasibili de a fi amendați cât pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic