Atelier şi expoziţie origami cu A.C.T.O.R în Codlea

0
1.286 vizualizari
views

Cei de la A.C.T.O.R. (Asociaţia Culturală pentru Teatru şi Origami din România) ne-au invitat sâmbătă, 09.07.2011, pe noi, codlenii, la Casa Municipală de Cultură Codlea , să participăm la atelierul şi expoziţia “Origami- the ancient folding paper- Connects Europe”.

Cei care am ales să dăm curs invitaţiei am fost iniţiaţi în frumoasele taine origami, descoperind că arta plierii hârtiei în modele de creaturi vii, obiecte neînsufleţite sau forme decorative abstracte, poate fi o modaliate plăcută de petrecere a timpului liber. Expoziţia şi atelierul de creaţie a reprezentat şi un schimb de experienţă cu tinerii veniţi din Cehia, Turcia, Lituania, Italia, Letonia şi România, respectându-se astfel unul dintre principiile de bază ale A.C.T.O.R:” O societate în care există o comunicare eficientă este cu siguranţă societatea pe care o visăm cu toţii”. Misiunea  acestei asociaţii  este aceea de a oferi copiilor, tinerilor şi tuturor celor interesaţi, instrumentele care să-i ajute să comunice celor din jur ideile şi sentimentele, astfel încât să le crească încrederea în propriile puteri şi să-şi găsească locul în comunitate.

A.C.T.O.R – Atelier si expozitie

Am găsit aici oameni călduroşi, deschişi  care ne-au vorbit cu drag despre munca de voluntariat pe care o fac. Fie că este vorba de proiecte interculturale, de animaţie clinică, diferite cursuri (de origami, teatru cu sau fară papuşi, pictură, etc.), diferite evenimente artistice sau sociale, A.C.T.O.R. are ca obiectiv principal să susţină prin comunicarea creativ- pozitivă, dezvoltarea armonioasă a copiilor şi tinerilor români şi din alte ţări europene. Se pune, în mod special, accentul pe responsabilizarea lor ca actori ai comunităţii căreia îi aparţin.

Sub îndrumarea şi grija coordonatorilor lor, Eugenia şi Ştefăniţă Barbu, voluntarii A.C.T.O.R  prezenţi timp de o săptămână la Codlea au reuşit să descreţească frunţile celor care s-au implicat în proiectul realizat cu suportul Programului Long Life Learning”.A.C.T.O.R. – Interviu cu Eugenia Barbu

Atelier şi expoziţie (Foto)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic