Armata Română vrea să cumpere „Soldatul Viitorului”

0
69 vizualizari
views

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) vrea să cumpere un sistem integrat hardware-software de comunicare, comandă, orientare şi management de misiune în vederea ″digitalizării″ operaţiunilor trupelor româneşti de infanterie, în cadrul unui proiect de dezvoltare IT denumit ″Soldatul Viitorului″, relevă date analizate de Profit.ro.

Instituţia a lansat deocamdată o consultare cu jucătorii din domeniu pentru a vedea ce produse de acest tip sunt disponibile pe piaţă şi dacă satisfac nevoile Armatei române, cât costă şi care sunt termenele şi condiţiile de livrare. Ulterior, se are în vedere organizarea unei proceduri de achiziţie publică.

Această soluţie va fi utilizată pentru dezvoltarea proiectului ″strict din perspectiva domeniului comunicaţii şi tehnologia informaţiei, cu aplicabilitate la nivelul unei structuri standard de tip grupă infanterie″, se menţionează în documentaţia consultării, conform Profit.ro.

Astfel, sistemul integrat vizat de MApN va include echipamente pentru 9 soldaţi, 1 comandant şi 1 administrator de sistem: telefoane inteligente, căşti audio cu microfon, unităţi de control, camere video mobile, precum şi tablete (doar pentru comandant şi administrator).

Tableta administratorului de sistem va putea să şteargă de la distanţă telefoanele militarilor, în caz de ″pierdere sau furt″. Eventualul contract de furnizare ce urmează să fie încheiat de MApN va include şi cursuri de instruire, teoretică şi practică (în teren), pentru militarii ce vor utiliza sistemul ″Soldatul Viitorului″.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ