Apple se apără şi respinge acuzaţiile, după ce Franţa a interzis vânzarea modelelor iPhone 12 din cauza radiaţiilor prea mari

0
115 vizualizari
views

Apple respinge acuzaţiile aduse de autorităţile franceze, susţinând că smartphone-urile iPhone 12 se află în conformitate cu regulile privitoare la nivelul de radiaţii emise.

Apple a declarat miercuri că modelul său iPhone 12 a fost certificat de mai multe organisme internaţionale ca fiind în conformitate cu standardele globale de radiaţie, după ce un organ de supraveghere francez i-a ordonat să nu mai vândă telefonul pe motiv că încalcă limitele europene de expunere la radiaţii, transmite CNBC.

ANFR a spus că va trimite agenţi la magazinele Apple şi la alţi distribuitori pentru a verifica că modelul nu mai este vândut. Aceasta a spus că se aşteaptă ca Apple ”să folosească toate mijloacele disponibile pentru a pune capăt neconformităţii”, iar o lipsă de acţiune ar duce la retragerea telefoanelor iPhone 12 deja vândute consumatorilor.

Compania respinge acuzaţiile francezilor

Apple a declarat că a furnizat ANFR mai multe rezultate de laborator ale sale şi ale unor terţe părţi independente, care demonstrează conformitatea cu toate reglementările şi standardele SAR aplicabile din lume.

Aceasta a spus că respinge rezultatele evaluării AFNR şi că va continua să colaboreze cu agenţia pentru a demonstra că telefoanele sunt conforme.

AFNR a spus că laboratoarele acreditate au constatat o absorbţie a energiei electromagnetice de către organism la 5,74 waţi pe kilogram în timpul testelor care simulează când telefonul era ţinut în mână sau ţinut în buzunarul pantalonilor.

Standardul european este o rată specifică de absorbţie de 4,0 waţi pe kilogram.

ANFR a adăugat că testele au arătat că telefonul respectă aşa-numitele standarde body-SAR atunci când era în buzunarul jachetei sau în geantă.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ