Apa pură, testată microbiologic – Izvorul de pe drumul Hălchiului

1
2.265 vizualizari
views

Probabil nu sunt mulți cei care știu că pe drumul Hălchiului, la ieșire din Codlea,  imediat după vechea moară la aproximativ 200 m pe marginea pârâului Vulcănița, se află un izvor. Conform statisticilor, acesta are cea mai bună apă din județ testată microbiologic, apa ajungând la suprafață din pânza freatică aflată la aproximativ 150 m adâncime.

Din informațiile noastre, există 7 astfel de izvoare cu apă foarte bună în tot județul Brașov, însă izvorul de pe șoseaua Hălchiului are de departe cea mai bună apă. Odată cu trecerea timpului, nu se cunosc exact cauzele, debitul acestui izvor a scăzut considerabil. Însă persoanele care doresc să foloseasca apă pură, pot avea răbdare 2 min. Atât durează umplerea unui pet de 2 L.

Paradoxul dacă putem să îl numim așa, este acela că izvorul „răsare” printre mormane de gunoaie și moloz, lângă Vulcănița urât mirositoare.

 Apa pura testata microbioogic (2)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Foarte vag. Despre ce statistici este vorba? Exista buletine oficiale de analiza a calitatii apei? Vrem si noi surse stiintifice, daca se poate. Multumesc. Cu stima

Comments are closed.