Apa a năvălit din nou în gospodăriile oamenilor din Codlea

0
3.549 vizualizari
views

Imagini dezolante după ploaia torențială din după-amiaza zilei de 21 mai, care a afectat mai multe gospodării din municipiul Codlea. A turnat în 30 minute din abundență, iar canalizările orașului nu au făcut față debitului mare de apă. Canalizările au refulat.

Curtea unei femei a devenit lac de acumulare. Proprietara spune că vinovată este administrația pentru că au realizat lucrări de refacere a canalului de colectare apă pluvială și au greșit dimensionările. Până să execute aceste lucrări nu-i intra apa în curte. Acum, la fiecare ploaie mai mare toată canalizarea refulează în curtea acesteia și intră în casă, mirosind a rahat de wc.

În centrul orașului a fost inundată terasa unui restaurant, pompierii Serviciului Voluntar Pentru Situații de Urgență au acționat cu o motopompă. Situația a suprins un grup de oameni care se aflau în restaurant, în interior, la o pomană. Oamenii au ieșit cu coliva în mână afară și s-au chinuit să treacă peste scaunele de pe terasă pentru a ieși în stradă. Au spus că așa ceva nu au mai văzut, că la ei în Moldova ar fi fost bună ploaia, nu aici (la Codlea).

O altă gospodărie inundată, cu saci de nisip la poartă, frecvent întâmpină aceeași problemă la ploi, curțile se inundă. Situație des întâlnită pe strada Constituției unde unul dintre locatari știe că de fiecare dată când plouă trebuie să iasă cu ustensilele în stradă.

 
VIDEO – Inundații Codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic