Ana Loredana Predescu: este o măsură discriminatorie să tai bani de la mame

0
150 vizualizari
views

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, afiliat Grupului PSD, condamnă proiectul de Ordonanță de Urgență prin care Guvernul Ciucă intenționează să taie din indemnizațiile de maternitate. 

„Printre primele măsuri luate în 2023, se doreşte a fi una îndreptată către mai noii inamici ai economiei României, mămicile! Și anume, plafonarea indemnizației de maternitate la trei salarii minime brute pe economie, față de 12, cât este în prezent.

Cred că este o ușoară presiune politică pentru a forța acoperirea golului imens creat de aparatul bugetar supradimensionat. Nu înțeleg însă cu ce, deoarece dincolo de impactul social, măsura este fără impact financiar major pentru acoperirea „situației extraordinare”, clamate de Ministerul Sănătății. Dar, clar, Guvernul trebuie să privească în altă direcție dacă vorbim de tăieri! 

Poate chiar către propria structură, către principala măsură care ar trebui implementată: reducerea drastică a numărului bugetarilor, în special, cei mult prea mulți, care deservesc aparatul de lucru al ministerelor. Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, România este țara cu 1,28 milioane de bugetari, cei mai mulți din Uniunea Europeană, iar în ultimii cinci ani, cheltuielile cu salariile bugetarilor au crescut cu peste 60%. 

Atât timp cât statul face concurență neloială mediului privat prin salariile, sporurile și beneficiile oferite, cât aparatul bugetar şi cheltuielile din sectorul public cresc, singura soluție rămâne reducerea acestora şi implementarea unor măsuri de sprijin pentru   dezvoltarea mediului de afaceri, deoarece firmele private sunt motorul unei economii sustenabile.”, a declarat deputatul de Brașov, Ana Loredana Predescu

„Ca mama consider că este o măsură discriminatorie cu atât mai mult cu cât natalitatea este, potrivit INS, la cel mai scăzut nivel, anul 2021 fiind și anul cu cele mai puține nașteri din ultimul secol. Ca şi colegă a domnului ministru Rafila, mă bazez pe o soluționare cât mai justă a acestei ordonanțe, aşa cum ştiu că domnia sa a acționat în multe alte situații.”, a mai declarat Ana Loredana Predescu. 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic