Ana Loredana Predescu, deputat de Brașov, susține introducerea orelor de educație remedială în școli

0
1.125 vizualizari
views

Deputatul Ana Lorenda Predescu a intervenit în cadrul Dezbaterii „Curriculum modern pentru o Românie educată”, din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaților și a susținut integrare orelor de educație remedială în școli.

„Pentru a reduce impactul negativ al pandemiei de COVID-19 asupra educației copiilor noștri prin lipsa accesului echitabil și unitar la educație, consider că în Planurile cadru, lansate în consultare de către Ministerul Educației, trebuie integrate orele de educație remedială. Fără aceste ore de educație remedială riscăm să avem o generație ratată din punct de vedere educațional și să îngroșăm statisticile abandonului școlar la care România era fruntașă, cu 15,2% rata de abandon la începutul anului 2020”, a declarat deputatul.

Tot în cadrul aceleiași intervenții, deputatul de Brașov a subliniat importanța introducerii orelor de practică, mai ales în cadrul liceelor pedagocice și importanța introducerii orelor de antreprenoriat.

𝗖𝗼𝗻𝘁𝗲𝘅𝘁: Ministerul Educației a întocmit, prin grupul de lucru coordonat de către instituție, mai multe variante de planuri cadru, care urmează să fie aprobate și puse în aplicare. Planuri cadru sunt destinate învățământului liceal teoretic, vocațional, tehnologic, profesional și profesional-dual.

Comisiile de specialitate din Parlament, alături de alte instituții și organizații de referință din învățământ, au dezbătut planurile și vor înainta către minister un raport cu recomandări.

La dezbatere au participat parlamentarii din comisiile de specialitate din Camera Deputaților și din Senatul României, ministrul educației, reprezentanți ai cultelor și reprezentanți ai instituțiilor reprezentative din învățământ (elevi, părinți, profesori, etc.).

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic