Ana Loredana Predescu: Apa din Brașov sursă de boală, nu de sănătate! Primăria mimează. Consiliul Județean tace

0
30 vizualizari
views

Ana Loredana Predescu, deputat de Brașov și candidat la Președinția Consiliului Județean, din partea AUR, intervine în subiectul legat de Compania de Apa Brașov și atrage atenția asupra unui fenomen: apa din Brașov printre cea mai contaminată și mai scumpă din țară! Administrația  liberală a județului cât și   primăria  Brașovului, acuzate de  lipsă de acțiuni ferme pentru a opri dezastrul de la Compania de Apa Brașov.

,,În mod surprinzător pentru un județ ca Brașovul,  Compania de Apa Brașov este un butoi cu pulbere! Este inadmisibil ca în anul 2024 apa potabilă pe care o beau brașovenii să fie una din cele mai proaste calitativ din țară. Și la preț de apă din deșert, nu dintr-un județ de munte! Deoarece apa din Brașov este printre cea mai scumpă apa din România, costul acesteia crescand  cu 16% doar raportat la 2023! Îmi amintesc raportul Direcției de Sănătate Publică, din 2023, din care reieșea că 41 de localități din 58 aveau apă cu bacterii: E.coli, enterococci etc. 268 de analize neconforme care plasează, din nou, Brașovul pe primele locuri la calitatea proastă a apei. 

 

Toate acestea în timp ce directorul general al Companiei de Apa Brașov „se lăfăie” cu un  salariu nesimțit de 8000 de euro pe lună! Plus  pensie!!

 

Degeaba domnul Primar Coliban, mimând uimirea ca și  cum ar fi aflat ieri, intervine în concursul cu „iz de dedicație” pentru directorul general. Atât USR prin municipiul Brașov cât și PNL prin Consiliul Județean dețin câte 42% din acționariatul Companiei de Apa Brașov și, mai mult, atât Municipalitatea cât și  Consiliului Județean au fiecare câte un reprezentant în Consiliul de administrație al Companiei. Și nu au făcut absolut nimic pană acum! Nici domnul Coliban, nici domnul  Veștea, actual ministru al Dezvotării, fost președinte de CJ, nu  au reacționat. Poate nu s-au petrecut nenorociri suficient de mari astfel încât să merite deranjul dumnealor. Pasivitatea de până acum și reacția doar în campania  electorală, denotă ipocrizie!

O fi el județul marilor proiecte cum spune administrația liberală, dar ce v-a oprit pană acum ca apa pe care o beau cetățenii Brașovului, să fie una potabilă? Ca și aeroportul să fie unul funcțional?

Managementul acestei companii trebuie schimbat imediat! Pentru că sănătatea cetățenilor este în joc!  Sunt o  mulțime de tineri capabili, cu studii, cu experiență și cu rezultate care pot administra mult mai eficient apa brașovenilor pentru a fi o sursă de sănătate, nu de boală!”, a declarat deputatul de Brașov, Ana Loredana Predescu.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ