Ambasadorul Sloveniei s-a întâlnit cu autoritățile județene

0
1.276 vizualizari
views

Președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea, prefectul Ciprian Băncilă și președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea, s-au întâlnit astăzi, cu Excelența Sa Mihael Zupančič, ambasadorul Republicii Slovenia la București.

Înaltul oaspete, venit pentru prima dată în calitate oficială, a mai vizitat Brașovul ca turist și a fost plăcut impresionat de condițiile hoteliere de la noi. Ambasadorul s-a arătat interesat de domeniile în care se pot dezvolta colaborări economice bilaterale și a întărit ideea că Transilvania este aproape de Slovenia nu doar din punct de vedere geografic, cât mai ales cultural și spiritual. Astfel, Transilvania și în special Brașovul reprezintă o destinație firească pentru întreprinderile slovene.

Adrian-Ioan Veștea a prezentat stadiul proiectului aeroportului, considerat prioritatea zero a Brașovului, precum și pașii care mai sunt de făcut până la finalizarea construcției. „Slovenii cunosc foarte puțin România și, în lipsa aeroportului, schiorii sloveni sunt departe de Brașov și mai ales de Poiană. De aceea este important să avem o dată de finalizare a aeroportului. El va deschide calea unui număr mult mai mare de turiști, înclusiv din Slovenia”, a menționat Excelența Sa Mihael Zupančič.

Președintele CJ a afirmat că aeroportul va fi gata în actualul mandat, avansarea unei date exacte nefiind posibilă, în condițiile în care este vorba despre derularea unor proceduri care nu depind în totalitate de administrația județeană. Adrian-Ioan Veștea și-a manifestat întreaga deschidere pentru atragerea de investitori sloveni la Brașov și dezvoltarea de noi afaceri în județul nostru.

În prezent, în județul nostru funcționează patru firme cu capital sloven, dintre care două sunt foarte active. În viitorul apropiat, ambasadorul Sloveniei se va întoarce la Brașov pentru a discuta cu autoritățile județene posibilități concrete de cooperare.

cj-brasov-1cj-brasov-2

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic