Alexandru Săbădașu: Sistem GPS și Pontatoare pentru Poliția Locală

0
452 vizualizari
views
Consilierul local și lider al USR Codlea, Alexandru Săbădașu, unul dintre inițiatorii proiectului de monitorizare a activității Poliției Locale, care a trecut de votul Consiliului Local, consideră că orașul nostru este pe drumul cel bun prin transparentizarea activității poliției. Chiar dacă a trecut la limită, pare să fie un proiect necesar pentru comunitate. Precizările referitoare la această inițiativă le face Alexandru Săbădașu:
 
”Dragi codleni, de ani de zile ne plângem că Politia Locala nu își face treaba, că nu știm pe unde umblă polițiștii și ca mașinile sunt folosite pentru alte scopuri decât cele oficiale.
Singura soluție funcțională, testată peste tot în țară, atât la stat cât și la privat, este monitorizarea flotei. Ilie Bolojan, unul dintre cei mai eficienți primari din țară, a redus cheltuielile cu combustibilul cu 40% la Consiliul Județean Bihor. Așa am ales și noi, USR, să cerem, încă de anul trecut, la Codlea. Iată că acum au fost montate aparatele de monitorizare GPS. Acesta, prin definirea unor rute, va fi folosit și pe post de pontatoare, până la achiziționarea celuilalt sistem propus de noi.
Detalii despre proiectul inițial găsiți aici: shorturl.at/lzAT2 .
În sfârșit după o serie de proteste și discuții în Consiliul Local, acestea au fost montate, permițându-ne să avem o monitorizare reală precum și un raport al consumului de carburant.
Câteva detalii despre sistem, oferite de către șeful Poliției Locale, domnul Romeo Dobre:
„În 28.04.22 au fost instalate modulele GPS pe 4 autoturisme ale poliției locale. În 03.05.2022 a fost instalată aplicația și prezentat modul de folosire, iar monitorizarea parcului auto se realizează direct de pe telefon cu ajutorul aplicației/browser sau de pe P.C.
Sistemul oferă o multitudine de informații: poziția curentă, viteza de deplasare, starea motorului, timpul de funcționare, comportamentul șoferului, evenimentele rutiere. Se pot seta alerte de depășire traseu, adică putem selecta pe hartă, de exemplu Codlea, dacă se depășește locația sistemul dă alertă. Sau putem selecta puncte de interes pe care trebuie sa le parcurgă mașina, un fel de pontatoare, sistemul le face raport dacă s-au respectat. Poate da ș alerte privind RCA,ITp etc expirat.
De asemenea sistemul generează și o harta pe care s-a deplasat autovehicolul în cauză. Per total sunt mulțumit de sistem și pe viitor o sa-l folosesc pentru generare de trasee de patrulare ( puncte de interes ) de tip pontatoare.”
După perioada de probă, dacă sistemul are efectul scontat, vom propune extinderea acestui sistem și pe mașinile administrației publice. Vă las mai jos atât câteva imagini din aplicație, precum și votul Consilierilor strict pe acest proiect.
INIȚIATORI PROIECT:
SĂBĂDAȘU ALEXANDRU – USR PLUS – PENTRU
MUNTEANU MARIUS – USR PLUS – PENTRU
În 2017 un proiect asemănător a fost respins de toate partidele, ACUM Consilierii Locali au votat astfel:
1. Adam Gheorghe -Alianța PSD ALDE – PENTRU
2. Albu Erwin Vlad -PNL – ÎMPOTRIVĂ
3. Bangălă Octavian Florin – Alianța PSD ALDE – PENTRU
4. Cîrstolovean Adriana – Alianța PSD ALDE – PENTRU
5. Coste Marius- Alianța PSD ALDE – PENTRU
6. Dumitrescu Mihai – PNL – ABȚINERE
7. Gheorghe Adrian – PNL – ABȚINERE
8. Iancu Costel – PNL – ABȚINERE
9. Manole Adrian Eugen – Alianța PSD ALDE – PENTRU
10. Nedeluț Ovidiu – Pro România – PENTRU
11. Rabocskai Raoul – PNL – ÎMPOTRIVĂ
12. Radu Mihai – PNL – ÎMPOTRIVĂ
13. Riscău Gheorghe – PNL – ABȚINERE
14. Terci Traian – Alianta PSD ALDE – PENTRU
15. Urdea Virgil – PNL – ABȚINERE
16. Vigheciu Paul Mircea – Alianta PSD ALDE – PENTRU
17. Vladau Nicolae Alianta PSD ALDE – PENTRU
 
Proiectul a trecut cu 10 voturi PENTRU și 9 voturi ÎMPOTRIVĂ/ABȚINERE
 
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic