Alertă alimentară: produs Dr. Oetker, retras de urgență din magazinele din România. Conține toxine de mucegai

0
53 vizualizari
views

O nouă alertă alimentară în România.

Un produs de pe rafturile magazinelor  este retras de urgență de producător pe motiv că este toxic.

Produsul consumat poate duce la dureri de stomac și vărsături. Dr. Oetker retrage de la vânzare unul dintre deserturile sale foarte populare. Este vorba despre articolul „Smoothie Bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in” (Smoothie Bowl mit Erdbeer, Banane, Aronia und Leinsamen). Potrivit anunțului, produsul poate conține reziduuri de patulină. Patulina este o substanță produsă de mucegai care poate provoca greață, vărsături și indigestie.

Compania producătoare face apel la clienți să ia în serios retragerea și să nu consume produsul afectat. Produsul a fost vândut în Germania, Austria și Finlanda din ianuarie. Retragerea afectează în mod specific produsele de 200 g cu următoarele informații:

Produs: Smoothie bowl cu căpșuni, banane, aronia și semințe de in
Producător: Dr. Oetker
Data de expirare: Până pe 23 aprilie 2024

Consumatorii sunt îndemnați să nu consume produsul sub nicio formă. Acesta poate fi returnat la magazinul de unde au fost achiziționat. Prețul de achiziție va fi rambursat chiar și fără prezentarea bonului. Consumatorii pot contacta serviciul pentru clienți cu orice întrebări, la joerg.schillinger@oetker.com.

Ce este patulina 

Patulina este un metabolit secundar produs de o serie de specii de fungi, în general Penicillium, Aspergillus și Byssochlamys, dintre care Penicillium expansum este probabil specia cea mai răspândită.

Patulina a fost descoperită drept contaminant în multe fructe, legume, cereale și alte alimente mucegăite, cu toate acestea sursa majoră de contaminare constituind-o merele și produsele din mere. Spălarea fructului sau înlăturarea țesutului mucegăit imediat înaintea presării nu va înlătura patulina prezenta în fruct, întrucât aceasta difuzează si în țesutul aparent sănătos.

Administrată în doze mai mari, toxina mucegaiului poate provoca greață, inflamarea mucoasei stomacului și afectarea ficatului.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ