“Ai viața în sânge! Echilibru și alegere” campanie anti-drog desfășurată de Casa de Cultură a Studenților Brașov

0
52 vizualizari
views

Ținând cont de faptul că:

  1. fenomenul consumului de droguri a luat amploare în ultima perioada și că acestea au un impact negativ puternic asupra tinerilor și studenților, distrugând sănătatea fizică și mentală, afectând performanța academică și relațiile sociale
  2. este mai ușor să previi decat să tratezi:
  3. prevenirea consumului de droguri poate fi realizată prin educație, dezvoltarea de activități pozitive pentru tineri si crearea de alternative sănătoase la consumul de droguri.

Este important sa îi încurajăm pe tineri să discute deschis despre acest subiect și să le oferim sprijin și încurajare atunci când au nevoie.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, prin Casa de Cultură a Studenților Brașov, organizează în zilele de 4 și 5 octombrie, Campania pentru prevenirea și

combaterea consumului de alcool, tutun, droguri    și de alte substanțe nocive în rândul tinerilor și studenților.

Într-un efort de a sprijini tinerii și de a promova un stil de viață sănătos, Casa de Cultură a Studenților Brașov, Ministerul Apărării Naționale și Agenția Națională Anti-drog se unesc într-un parteneriat inedit pentru organizarea unei campanii de prevenire a consumului de alcool, tutun, droguri și alte substanțe interzise. Această inițiativă are drept scop informarea și conștientizarea comunității, cu accent pe tineri și studenți, despre riscurile asociate consumului de substanțe nocive și promovarea sănătății.

Prin intermediul acestei campanii, vor fi organizate o serie de evenimente și activități menite să educe și să atragă atenția asupra impactului negativ al alcoolului, tutunului și drogurilor asupra sănătății. În cadrul acestor acțiuni, se vor desfășura ateliere interactive, sesiuni de informare cu specialiști în domeniul sănătății, psihologi, interviuri cu oameni model pentru comunitate, dar și proiecții de film cu caracter educativ. De asemenea, vor fi distribuite materiale informative și broșuri pentru a oferi resurse esențiale publicului interesat.

Silviu Achim, directorul Casei de Cultură a Studenților Brașov a declarat.

O componentă deosebit de importantă a campaniei este implicarea în donarea de sânge. Ministerul Apărării Naționale prin aducerea la Brașov al Centrului de transfuzie sanguină în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Brașov, va organiza sesiuni de donare de sânge, în ziua de 5 octombrie, chiar în campusul studențesc din zona Memorandului sub sloganul “ Ai viața în sânge! Echilibru și alegere.”

Această acțiune are ca scop mobilizarea comunității pentru a contribui la salvarea de vieți și la creșterea stocurilor de sânge necesare în spitalele din regiune.

Casa de Cultură a Studenților Brașov și Ministerul Apărării Naționale îndeamnă toți cetățenii, în special tinerii, să se implice activ în această campanie și să își aducă contribuția la construirea unei comunități sănătoase și unite.

Prin conștientizare, educație și gesturi altruiste, putem schimba viețile noastre și ale celor din jur în bine.

Ne vedem în campus, în zilele de 4 și 5 octombrie, începând cu ora 10.”

https://fb.me/e/2TFEOuWQY

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ