Aeroportul Braşov, noi destinații de la jumătatea lunii decembrie: Paris, Roma, Malaga, Dubai, Oslo, Tel Aviv

0
918 vizualizari
views

Operatorul aerian Dan Air a anunţat că va lansa noi rute aeriene care vor lega Braşovul de mai multe destinaţii din Europa şi Orientul Mijlociu.

Acestea ar fi urmat să devină operaţionale încă de la începutul acestei luni, dar compania s-a văzut nevoită să amâne cu o lună şi jumătate lansarea lor.

Astfel, în 12 decembrie este programat primul zbor Braşov – Oslo, care ar urma să lege oraşul nostrum de capitala Norvegiei în fiecare zi de marţi.
Joi, 14 decembrie, va avea loc primul zbor spre Israel, la Tel Aviv. În aceeaşi zi va fi şi primul zbor spre Emiratele Arabe Unite, la Dubai.

În 15 decembrie va avea loc primul zbor spre aeroportul francez Charles de Gaulle, la Paris.

Tot de la jumătatea lunii decembrie vor fi reluate zborurile spre Malaga, Spania, şi spre aeroportul Fiumicino, din Roma, Italia.
Rutele operabile în acest moment, Bruxelles (Belgia), Munchen, Nuremberg şi Stuttgart (Germania), Madrid, Barcelona, Valencia şi Londra, vor continua zborurile. Astfel, de la jumătatea lunii decembrie, de la Braşov ar urma să se zboare spre 14 destinaţii diferite.
În cazul în care calculele companeie aeriene vor decurge conform planului, Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav va depăşi 100.000 de pasageri încă din primul an de funcţionare, deşi a fost dat în folosinţă la jumătatea anului. Aceasta l-ar situa în prima jumătate a aeroporturilor din ţara noastră în anul 2023, ca număr de pasageri, chiar dacă a funcţionat doar o jumătate de an şi cu program redus.  Toate aceste date arată că investiţia este una care poate creşte foarte mult şi aeroportul de la Braşov să ajungă între primele din ţară.

Numărul de pasageri ar putea creşte semnificativ anul viitor şi ca urmare a înfiinţării Liniilor Aeriene Române (LAR), o companie a mai multor consilii judeţene din judeţe în care există aeroporturi. Viitoarea societate ar urma să opereze zboruri interne, deoarece în acest moment oraşele din România sunt mult mai bine legate aerian cu diverse alte oraşe europene decât între ele.
În ce priveşte programul Aeroportului Internaţional Braşov Ghimbav, ROMATSA nu a anunţat prelungirea acestuia, însă conducerea Consiliului Judeţean Braşov a declarat că speră să fie prelungit până la finalul acestui an la 16 ore, iar până la finalul anului următor să devină non-stop.

 

Sursa: bzb.ro

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ