Adio PRO TV & Co. pe Romtelecom DOLCE

3
2.855 vizualizari
views

Începând de astăzi, 3 ianuarie, ca urmare a eșuării negocierilor dintre Pro TV și Romtelecom, acesta din urmă nu va mai difuza posturile trustului media Pro TV din considerente financiare. Posesorii antenelor DOLCE își pot lua adio de la cele 11 canale: (ProTV, ProTV International, ProTV HD, Acasă TV, Acasă Gold, Acasă HD, ProCinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV România, VH1).

Iată care este punctul de vedere al Romtelecom:

,,Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. către Romtelecom, de creștere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTV, ProTV International, ProTV HD, Acasă TV, Acasă Gold, Acasă HD, ProCinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV Romania, VH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele două părți au eșuat. Astfel, Romtelecom este forțat, începând cu data de 3 ianuarie, să retragă cele 11 canale din grila TV a abonaților Romtelecom. Canalul ProTV va fi transmis în continuare pe platformele de televiziune prin internet și cablu TV, conform principiului must carry. Toate canalele grupului Pro TV S.A. continuă să fie disponibile la această dată pe platforma NextGen, companie deținută de Romtelecom. 

Creșterea acestor costuri de către ProTV S.A., care nu sunt în concordanță cu realitățile pieței, ar fi implicat în mod automat costuri mai mari pentru abonamentele clienților Romtelecom, compromis pe care compania nu este de acord să-l accepte. Romtelecom și-a arătat toată deschiderea în timpul acestor negocieri, propunând grupului ProTV S.A. inclusiv constituirea unui pachet separat pentru aceste canale, disponibil pentru un cost suplimentar, însăși această variantă a fost declinată.

Începând cu data de 3 ianuarie, Romtelecom înlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi, de cea mai bună calitate: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits , iar pentru abonații cu receptoare HD: Eurosport 1 HD și Shorts HD. În plus, pentru platforma de televiziune prin internet se introduc canalele Mooz Dance și Mooz Dance HD. De asemenea, toți abonații Romtelecom se vor putea bucura de canalele Dolce Sport în pachetul Variat. 
Compania își exprimă regretul pentru orice inconveniențe ale clienților săi, din motive independente de companie. 

De asemenea, aducem asigurări tuturor clienților noștri că suntem dispuși să continuăm să găsim o soluţie amiabilă., cu obiectivul de a cădea de acord asupra unui preț stabil și corect pentru transmiterea canalelor grupului. Sperăm în continuare că Pro TV S.A va înțelege realitățile pieței din România și se va gândi la consumatorii săi.”

Asadar, nu consumatorul este important pentru Romtelecom și nici pentru Pro TV. Interesele sunt altele. Pe de o parte avem un Romtelecom ineficient, aproape de pragul falimentului, pe de cealaltă parte un trust media care își permite să impună condiții aberante pentru a se concentra pe propria platforma de difuzare. Vezi www.voyo.ro . Importante sunt încasările.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

Comments are closed.