Adăpostul de câini de la Râşnov a fost închis

4
3.079 vizualizari
views

Grajd-DMPA-Adapost Rasnov

Sub presiunile multor sesizări venite din partea unor asociaţii pentru protecţia animalelor, adăpostul de câini de la Râşnov a fost închis. Acesta este unul dintre cele mai controversate subiecte din ultimele luni. D.M.P.A (Direcţia Pentru Monitorizarea şi Protecţia Animalelor) a avut reclamaţii legat de condiţiile în care sunt ţinuţi câinii luaţi de pe stradă.

,,Motivele principale ale acestei decizii drastice sunt: invitaţiile din ce în ce mai dese la Parchet primite de vicepreşedintele DMPA Marieana Ducar (în urma plângerilor şi denunţurilor noastre penale) şi faptul că preşedintelui DMPA Filip Ilie Alin i-a şoptit o turturea că noi am pregăti o acţiune de ordonanţă presedinţiala pentru a-i închide grajdul.” , scrie animatime.ro

Întrebarea firească ce se naşte în urma închiderii activităţii adăpostului de la Râşnov, este următoarea? Cum va fi rezolvată problema câinilor comunitari din judeţul Braşov?

Detalii despre întreaga poveste >AICI<

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. asa se va intampla si cu adapostul din Codlea, cand va incepe. imediat, reclamatii, sesizari… . din partea” iubitorilor” de animale.

    • Important mi s-ar fi parut – si din pacate nu mi-e clar din stirea publicata -, daca a existat o ancheta care sa fi dovedit ca plangerile au fost justificate. Din pacate, nu m-ar surprinde prea mult sa aflu ca au existat abuzuri grave.

      In orice caz, folosirea peiorativa al lui „iubitor de animle”, fara sa stim exact ce s-a intamplat, mi se pare foarte imprudenta si dezarmanta pentru orice tentativa de dialog.

  2. Conform datelor obtinute de Politie in urma nenumaratelor solicitari pe care le-au facut, in perioada mai 2012-11 ianuarie 2013, Asociatia DMPA ar fi capturat 358 de caini dintre care 198 ar fi fost reteritorializati (106 in Rasnov, 56 in Codlea, 10 in Cristian, 19 in Harman, 3 in Bran, 2 in Sanpetru, 2 in Halchiu); 14 ar fi fost adoptati, 21 ar fi murit din diverse cauze (canibalism, senilitate, plaga muscata, hemoragii etc.), iar 81 ar fi fost eutanasiati din aceleasi motive mai mult sau mai putin tembele (1 canibalism, 2-turbare, 19-agresivitate, 3-senilitate, 56-fara niciu motiv).

  3. Ce facem cu cainii din Codlea dragilor care misuna in tot orasul…veniti noaptea in Cartierul Magura si o sa vedeti haite intregi de caini…nu mai spun ca erau ziua in fata primariei, oare d-nul primar nu-i vede?

Comments are closed.