Actori-deținuți de la Codlea pe scena Centrului Cultural Reduta

0
886 vizualizari
views

DSC_0023 (Copy) copy

Miercuri, 10 octombrie, orele 18:00, la Centrul Cultural „Reduta” din Braşov a avut loc premiera piesei de teatru „Fundaţia”, de Buello Vallejo, pusă în scenă de zece deţinuţi din Penitenciarul Codlea.

Piesa s-a bucurat de un real succes, sala a fost plină, cu spectatori de toate vârstele, care au urmărit cu admiraţie şi interes reprezentaţia actorilor. Acestia au pregatit îndelung şi cu multă sârguință acest moment.

Muzica, mişcarea scenică, efectul de lumini și umbre şi textul piesei au fost îmbinate în mod sinergic, reuşind să se creeze și să fie transmise emoţia şi trăirile actorilor-detinuţi.

La final, publicul s-a ridicat în picioare, actorii fiind nevoiţi să revină pe scenă pentru a-şi primi aplauzele binemeritate!

Aceasta este a cincea piesă de teatru pusă în scenă de deţinuţii Penitenciarului Codlea, sub îndrumarea lui Gabriel Costea, actor la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, după piesele „Colonelul şi păsările”, de Hristo Boicev în 2009, „Ciclopul” de Euripide în 2010, „Soldatul Svejk” de Jaroslaw Hasek în 2011 şi „D’ale Caragialelui” in 2012.

„Fundaţia” va fi pusă în scenă în spectacolul de gală în cadrul Festivalului de Teatru pentru Deţinuţi, care va avea loc la Teatrul Nottara.

Festivalul de Teatru pentru Detinuţi este o încercare de a realiza o legătură între detinuţi şi mediul exterior, având ca scop reintegrarea detinuţilor în societate.

Dana Marcu

DSC_0028 (Copy) copy

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic