Acțiune de voluntariat în Codlea – Apel către comunitate: Implică-te și TU!

14
2.434 vizualizari
views

În săptămâna 25-30, începând de luni dimineață, orele 7:00, Primaria Codlea prin Serviciile de Gospodărire ,,Măgura” va demonta betoanele stradale (vopsite în verde), iar zona va fi degajată și curățată, terasamentul și stâlpii văruiți în tot orașul.

Întrucât serviciile comunale au resurse umane limitate, Cătălin Muntean roagă comunitatea, asociații non-profit, ONG-uri și cetățenii, să participe la acțiuni de voluntariat pentru înfrumusețarea orașului.

Doritorii sunt așteptați la orele 8:00 în fața sediului primăriei, persoană de contact Valentina Ciocan.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

14 COMENTARII

 1. O actiune demna de toata lauda! Sa vedem acum cati voluntari vor fi… Sa speram la cat mai multi, orasul nostru are nevoie de curatenie.
  Felicitari pentru actiune!

 2. Eu ies cu mare plăcere și ajut primăria. Dar pun și eu o întrebare. Pe drumul Hălchiului, la stația de gaz metan unde lucrez eu (înainte de protan) există niște plopi imenși (mult prea mari și mult prea bătrâni), care la fiecare adiere de vânt mai scutură câte o creangă – două pe stradă și ne creează atâtea probleme, toamna și iarna. Mă ajută și pe mine cineva de la primărie să îi toaletez (măcar cei 4 din fața stației). Vechea conducere a primăriei, la solicitările șefilor mei de la Brașov, a zis că putem noi să-i toaletăm ,că nu-i bai. Dar cum dracu să te urci pe ei că au vreo 25 de metri și sunt și la drum? Deci mă ofer voluntar toată săptămâna dar să fiu și eu ajutat în problema toaletării pomilor. ce ziceți domnilor de la primărie?

  • Domnule Agache, saptamana aceasta am rezolvat o problema asemanatoare in zona Colorom, iar in ce ne priveste ca administratie locala, veti gasi sprijin si vom cauta o solutie pentru toaletarea acelor plute. Personal va multumesc pentru disponibilitatea de a face voluntariat.

   • Domnule primar, vă mulțumesc pentru răspunsul prompt (nu mă așteptam). Luni sunt la servici, dar marți de dimineață mă prezint în fața primăriei și recuperez și ce nu am muncit luni.

 3. Mie mi-a placut ideea cu betoanele din jurul stalpilor, pacat de culoarea asta…
  De ce nu incercam sa-i revopsim,(pictam) sa aplicam eventual stema codleai pe ei, si sa plantam niste flori frumoase! Eu cred ca am putea face din betoanele acestea urate, ceva frumos….

 4. D-le primar, zilele acestea codlenii au gasit in cutiile postale pliante din partea PNL, in care Dvs. apareti in postura de candidat la Senat, recomandat personal de Aristotel Cancescu.
  Puteti sa ne dati ceva mai multe detalii, in conditiile in care chiar Dumneavoastra, pe acest site, v-ati dat cuvantul ca daca veti fi ales primar nu veti candida la Senat sau Camera Deputatilor?

  Multumesc.

  • Domnule Sirneanu, as fi la fel de curios ca si dumneavoastra sa aflu cine a primit acel pliant si chiar va invit sa imi aduceti unul. Asa este, mi-am dat cuvantul ca nu voi candida la Senat sau Camera Deputatilor.

   • Servus Catalin,
    sunt placut impresionat de angajamentul tau si ma uimeste faptul ca raspunzi apelurilor de ajutor direct de pe aceasta pagina. Stiu ca puterea de munca nu este o problema la tine, dar ca la toata lumea este o entitate definita si limitata. Eu cred ca pt rezolvarea problemelor comunitatii ar fii normal sa se raspunda la „cererile de ajutor” itnr-o forma oficiala (un Site al primariei), iar cerierile sa se faca la fel de oficial, banuiesc ca si primaria are prioritatile ei: daca continui asa si raspunzi tutoror care te trag de maneca, fa-mi, da-mi, rezolva, o sa se termine si banii primariei si lumea ti se va urca in cap. Acum vor toti cate ceva. Si nu cred ca daca tragi tare acum, i-ai rezolvat iar apoi ai liniste. Problemele intr-o comunitate sunt fara sfarsit, NU insa bugetul!… Bineinteles ca toti vor cate ceva si implicanduse vad problema lor prioritara. Oricum apreciez elanul si stii ca te sustin si-ti tin pumnii.
    Comentariul lui Bone descrie exact „problema” pliantelor care cer sprijinul la senat. (desi sunt departe l-am vazut cu ochii mei … stii ca sunt informat 🙂 )
    Bafta! O zi buna si sa ne auzim cu bine.
    Inca o data: apreciez faptul ca te implici direc si aproape de cetateni
    Horatiu

 5. Vad ca multi isi exprima nemultumirile.Astfel, de ce sa nu o fac si eu.Cu zona din Codlea Nord, din fata blocului 1 cum ramane? Ce este acolo? Parcare, statie, sau loc pentru gunoi? Vin oamenii si arunca fel de fel de gunoaie, caramizi, betoane si altele. In plus cand ploua nici nu mai ai pe unde sa treci, poti sa-ti iei o undita si sa stai la pescuit :)) S-au ridicat case frumoase, vom avea o pensiune (probabil), avem un parc frumos, dar pacat de acea zona!

 6. Salut Cata,
  Cred ca despre asa ceva este vorba, am primit si eu unul:

  http://i.imgur.com/Rx3N2.jpg

  Din cate ma pricep eu, daca nu-s ale voastre, sa stii ca-s facute profi, nu de un amator pe imprimanta lui de acasa. Suportul e lucios, gramaj de pliant original, mesajul si imaginea perfect centrate pe ambele parti ale pliantului, decupate la presa mecanica. Cine face asa ceva nu tipareste 10-20 ci cateva mii…

 7. O actiune buna sa ne unim si sa participam cit mai multi ,dar ce facem cu parcurile vandalizate noapte de noapte se sparg globurile si becurile se consuma bauturi alcoolice dupa ora 24 si nu ia nimeni nici o masura poti sa tragi cu pusca ca nu gasesti un politist faceti ceva! cu respect Rares.

 8. E foarte bine pentru orasul nostru ca D-nul Primar se implica pentru infrumusetarea sa dar am si eu o mare nemultumire pe care vreau sa o fac auzita :in spatele blocului 22a din str lunga (in incinta primariei)pe spatiul public se cultiva legume iar copii nostri se joaca in parcarea blocului printre masini…ni sa promis un loc de joaca ….pe cand???? Mentionez ca ar trebui macar debarasat terenul nu avem pretentii de parc cu toate utilitatile..
  MULTUMESC !

 9. Și a venit și ziua în care am vrut să mă țin de promisiune. M-am prezentat în centru ca să ajut la debarasarea acelor monstruozități care urâțeau centrul orașului și ce să vezi? Nici țipenie de voluntari. E drept că astăzi vremea este ploioasă și face imposibilă extirparea acelui verde grețos ce a învăluit stâlpii din oraș, dar din discuția purtată cu doamna care este responsabilă cu lucrarea am aflat că nici ieri nu s-a prezentat nimeni. Am încercat să aflu o cauză pentru care nu se găsesc oameni care să sacrifice din timpul lor pentru binele comunității, fie chiar și prin muncă brută de înfrumusețare a orașului. Și doamna respectivă mi-a zis că de ce mă mir, atât timp cât, în general, oamenii nu-și fac curat nici măcar în fața casei sau a blocului, darămite să iasă să la muncă voluntară. Lămurit de situație și în speranța unei zile mai prielnice,m-am îndreptat spre casă cu un gust amar. Nu ajungea zeflemeaua prietenilor care îmi ziceau din start că o să fiu singur cu bidineaua prin centru. Știu că toți avem ceva important de făcut în fiecare zi din viața noastră, dar privind la contrastul dintre campania electorală, când zeci de tineri îmbrăcați în fel și fel de culori țipătoare țopăiau, în ritmul muzicii și urlau ca niște bezmetici în favoarea lui x sau y, iar alții bântuiau prin oraș cu megafoane și platforme ambulante și acest moment de indiferență totală vezi că ceva s-a alterat în conștiința colectivă a unei comunități. Concluziile le știm cu toții.

 10. Domnul primar Cătălin Munteanu a început să se țină de promisiunea făcută!
  Astăzi 03 iulie 2012 o mașină de la pompieri,doi drujbași ajutați și de 2 agenți de la poliția comunitară (care au dirijat circulația în zonă), au dat jos plopul uscat care se înclinase periculos de mult pe șosea. Știu că pentru ceilalți trei plopi din fața stației de gaz metan operația de toaletare este mult mai dificilă, dat fiind mărimea impresionantă a plopilor. Dar este pentru prima dată în 22 de ani de când muncesc acolo, că ne bagă și pe noi cineva în seamă de la primărie și ne ajută.
  Dacă cumva mai vine cineva să toaleteze ceilalți trei plopi din fața SRM-ului, rog frumos să fiu contactat la nr de telefon 0742169037 să vin să dau și eu o mână de ajutor.
  Este clar că la primărie lucrurile se schimbă în bine și eu personal am mare nădejde că după atâtea decenii în care prioritatea primarilor a fost îmbinarea intereselor personale cu cele de grup (cât pe ce să zic de tip mafiot), a venit și momentul în care să existe și aplecare spre probleme de zi cu zi ale comunității.

Comments are closed.