3 gări în care nu te vei supăra dacă trenul tău are întârziere

0
416 vizualizari
views

Românii sunt obișnuiți să aștepte chiar și ore trenurile în gară, însă în marile orașe ale lumii așteptarea este mult ”îndulcită” de facilitățile și design-ul clădirilor ce nu rar reprezintă mai mult decât simple stații de tren.

St. Pancras International – Londra, Egirewand Station – Jungfrau – Elveția și Amsterdam Centraal Station fac parte din topul gărilor în care nu te vei supăra dacă trenul tău are întârziere.

St. Pancras International – Londra sărbătorește 154 de ani de existență în acest an și reprezintă un vârf al arhitecturii victoriene și gotice. Acoperișul acestei gări a fost folosit ca inspirație și pentru design-ul cunoscutei gări din New York – Grand Central Station. St. Pancras International găzduiește trenurile Eurostar, care fac legătura între Marea Britanie, Franța, Belgia și Olanda scriu cei de la wall-street.ro

Egirewand Station – Jungfrau – Elveția este o gară aflată în munții Alpi, călătorii având posibilitatea de admira aici lacuri glaciare, dar și satul Grindelwald, aflat la câteva sute de metri mai jos.

Amsterdam Centraal Station pare familiară, iar acest lucru este pentru că gara împărtășește același arhitect ca și faimosul muzeu Rijksmuseum. Pierre Cuypers a proiectat ambele clădiri în stilul său gotic/renascentist. Centraal Station a marcat tranziția orașului de la un port maritim la un centru economic pentru întreaga țară.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic