2000 de participanți din 21 de țări, la concursul de Alergare Montană „Salomon EcoRun Moieciu”.

0
1.066 vizualizari
views

Asociația Club Sportiv EcoRun, în colaborare cu Primăriile Moieciu și Fundata, organizează în localitatea Moieciu de Sus, concursul de Alergare Montană „Salomon EcoRun Moieciu”.
Ediția din acest an este o ediție aniversară prin care vom sărbători 10 ani de alergare montană pe potecile tradiționale din zonă.
Două mii de alergători sunt așteptați să ia startul la Cros și la Maraton. Un număr incredibil de 726 de fete la start, 161 dintre ele au ales chiar Maratonul. Numărul țărilor participante este de 21 în acest an, din nou steagurile multicolore vor anima centrul satului.

Am pornit evenimentul (noi, o gașcă de prieteni pasionați de natură, drumeție și alergare montană) plecând de la bucuria concursurilor la care am participat. Ca organizatori, am învățat an de an, progresul nostru mergând mână în mână cu cel al alergării montane în România.
Am crescut cu fiecare ediție, iar acum, având în spate toată experiența și o echipă extraordinară, așteptăm cu nerăbdare să trăim în 2019 emoția unui nou Start.
De 10 ani, descoperim potecile din Moieciu și Fundata cu aceeași bucurie pe care de-abia așteptăm s-o retrăim împreună, primăvara, într-un weekend de alergare la Salomon EcoRun Moieciu.
Parcursul traseului este de o frumusețe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor și susținătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri și de a încerca să le conservăm și să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului și a sportului.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mișcare în aer liber și iubitorilor de munte:
*Marathon: concurs destinat alergătorilor desăvârșiți și celor care doresc să-și depășească limitele; va fi o cursă pe distanță clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.
*Cross: cursă destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și doresc să-și schimbe modul de viață, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.
*EcoKids by DELCAR SKODA: Concurs destinat copiilor; în funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus.

Există deja o comunitate tot mai numeroasă a celor pasionați de alergare montană. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor și poate fi practicat la orice vârstă, indiferent de condiția socială sau materială.
Cursele de Maraton atrag tot mai mulți participanți în toată lumea, este o lupta cu propriile limite, înseamnă pregătire, planificare, autodepășire, prietenie.
Pregătește-te pentru Salomon EcoRun Moieciu, vino în 4 mai să alergi și să te bucuri de primăvară sau doar să admiri peisajele extraordinare și să îi încurajezi pe alergători. Vei descoperi locuri inedite, poteci care traversează fânețe și păduri, odăi și case de un farmec aparte, peisaje colorate iar contrastul dintre verdele pășunilor și crestele înzăpezite ale Bucegilor îți vor da prilejul să nu simți oboseala. Vino și bucură-te de natură!

Înscrierile pentru Cross și Marathon au fost închise. În limita locurilor disponibile, participanții s-au înscris online pe website-ul evenimentului www.ecorun.ro
Copiii se vor înscrie la față locului în perioada 3-4 mai pentru cursa destinată lor: EcoKids, aproximativ 650 de copii sunt așteptați la start. Startul copiilor va avea loc sâmbătă după amiaza începând cu ora 16:00, în funcție de categoria de vârstă.
Pentru cei care doresc să se implice în organizarea evenimentului, să devină voluntari sau să devină parteneri îi rugăm să ne scrie un email sau să acceseze secțiunea dedicată voluntarilor de pe website-ul evenimentului.
“Suntem mândri că împreună reușim să organizăm an de an acest eveniment, iar pentru un weekend, un sat micuț de munte găzduiește un festival al sportului și al naturii.” ( a menționat Domnul Primar Mircea Manea)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic