Omagiu celei care a fost dascăl atâtor generații de elevi, prof. Liliana Peter

3
1.849 vizualizari
views

Un ultim omagiu se cuvine să îi aducem celei care a fost dascăl atâtor generații de elevi, profesor de excepție, în mâinile căruia toate cărțile de limba și literatura română, culegerile de texte literare și volumele de poezii prindeau viață.  Îmi amintesc cu bucurie și cred că sunt în asentimentul generației mele, de orele de română pe care le făceam cu doamna Peter. Avea un stil unic de abordare, căci nu știai când glumește sau când vorbește serios. Fire pragmatică, exigentă, punea suflet în toate învățăturile ei și  nu ezita să dea cu noi de pământ pentru a avea de unde ne ridica de fiecare dată.

 

Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri, momentul extemporalului, când fiecare coleg își mușca buza inferioară la auzul glasului doamnei Peter, care tuna: ,,Scoateți o foaie de hărtie, oligofrenilor, să văd eu cât de prosți ați rămas, că numai la fufe și hăndrălăi vă stă capul,, (referindu-se la colege și colegi deopotrivă, vezi – Crima de a fi adolescent, cei mai frumoși ani- ). Noi, generația oligofrenilor, așa cum îi plăcea doamnei Peter să ne necăjească, suntem generația care a mâncat gramatica limbii române pe pâine, suntem cei care l-am iubit pe Rebreanu, l-am savurat pe Coșbuc și care ne-am prins în plete floarea albastră a lui Eminescu.

Pentru doamna Liliana Peter, sicriele de plumb a lui Bacovia s-au deschis pentru a ascunde un luceafăr al învățăturii noastre, însă lumina acestuia va continua să străbată micul univers al fiecăruia dintre noi.

Peter Liliana

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. A fost o persoană cu totul specială pe care soarta a încercat-o de mai multe ori începând de la pierderea soțului atât de prematur până la cancerul nemilos căruia i-a supraviețuit. Am stat de nenumărate ori de vorbă și știu cât era de dezamăgită de societatea asta ciudată în care trăim, societate în care non-valorile intelectuale prosperă în timp ce oamenii cu carte trăiesc la limita subzistenței. A supraviețuit cancerului ca la vârsta de 69 de ani să-i cedeze inima. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Comments are closed.