Ludovic Orban: Vom introduce obligația portului măștii în toate județele care depășesc 1,5 la mie!

0
1.218 vizualizari
views

Premierul Ludovic Orban a declarat că este posibil ca masca să devină obligatorie în toate județele unde incidența la mia de locuitori este mai mare de 1,5. De asemenea se ia în calcul posibilitatea restricționarii accesului pe timp de noapte.

Vom propune introducerea portului măștii în spații deschise în toate județele, nu se va mai face diferențierea pe localități, ci pur și simplu vom introduce obligația portului măștii în județele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie. 

Portul măștii reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de protecție împotriva virusului și considerăm că deja de la 1,5 la mie trebuie să luăm această măsură pentru a putea reduce răspândirea virusului”, a declarat Ludovic Orban

Întrebarea de pe buzele tuturor este cum se va face calculul? O medie pe județ? Adică, o localitate cu sub 1 la mia de locuitori va fi nevoită să poarte mască la fel ca o localitate cu incidența mai mare de 4 la mie?

Dacă cetățeanul respectiv nu părăsește localitatea aflată sub incindența de 1 la mia de locuitori, va trebui să poarte mască pentru că într-o altă localitate rata de infectare este de 3 sau 4 ori mai mare? Vom vedea ce vor decide autoritățile centrale și cum vor reacționa cetățenii.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic