Cetățenii solicită, municipalitatea răspunde – Interviu cu primarul Codlei

18
2.645 vizualizari
views

Medicii de familie se mută în spital până la 1 noiembrie

Toți medicii de familie care au contracte cu administrația, stomatologi, oftalmologi, se mută în noua locație, la spitalul din Codlea, până la 1 noiembrie. Vor fi 6 cabinete ale medicilor de familie cu sală de tratament și sală de așteptare proprie, 2 cabinete stomatologie, un atelier de tehnică dentară, un cabinet oftalmologie și un cabinet pediatrie.

Reabilitarea Centrului Istoric – Muzeul Tradițiilor Locale

În clădirea vechii policlinici din centrul istoric se va amenaja ,,Muzeul Tradițiilor Locale,, – proiect în valoare de aproximativ 3 mil. de euro, prin accesarea de fonduri europene. În cadrul acestui proiect vor fi reabiltate și casa de cultură și biblioteca orășenească.

Lucrări de reabilitare, întreținere – Investiții

În luna octombrie va fi lansată pe SEAP o nouă lucrare de ,,reabilitare rețea canalizare,, pentru străzile Cărării, Coastei, Pietrei, investiție evaluata la 520 mii RON. Documentația va fi scoasă la licitație până la finele anului în curs.

A doua investiție de mare amploare ce va fi scoasă la licitație până la finele anului va fi ,,Rețele edilitare apă-canal, zone verzi, canalizare pluvială, asfaltat străzi și trotuare,, Investiția cuprinde str. Măgurii , Șoimului, Vulturului. La finalizarea acesteia, locuitorii municipiului Codlea și în special cei care locuiesc pe aceste străzi, vor avea un acces facil și modern către zona de agrement maial.

Vor fi demarate lucrările de consolidare a caminelor de canalizare pe străzile afectate de traficul greu, strada Lungă și strada Nouă. În acest sens vor fi achiziționate rame și capace cu sistem antifurt.

Pentru cetățenii din Codlea Nord se vor reface trotuarele din fața blocurilor 1, 2 și 4.  Vor fi efectuate lucrări de reabilitare pe strada Primăverii, capăt cu Codlea Nord, și podul de piatră (se asfaltează).

Se asfaltează și strada Fabricii,  Plutelor și Serelor, intersecția Fabricii cu Nuferilor.

În cartierul Măgurii, la blocul 34 (strada Liliacului, în spatele Exotic House) se vor efectua o serie de reparații pentru rezolvarea infiltrărilor pluviale, soluția adoptată de administrație fiind montarea unui colector cu mai multe guri de descărcare de tip gaiger. La începutul anului viitor zona va fi sistematizată integral.

Consiliul local a aprobat în ședință de consiliu extinderea sistemului de iluminat în cartierul Garoafelor, pe străzile Eduard Mores, Albert Ziegler, F. Reimesch, M. Koniges.

Lungimea totală a rețelei de iluminat este de 820 m, cu 18 stâlpi metalici, pe care vor fi montate corpuri de iluminat moderne cu consum redus. Valoarea investiției se ridică la 83.000 mii RON.

Interviu Cătălin Muntean – Primarul Codlei (EXCLUSIV)

Notă: Municipalitatea roagă locuitorii să acorde înțelegere și răbdare pentru finalizarea lucrărilor de sistematizare intersecție prin realizarea sensului giratoriu, asigurând posesorii de autoturisme că la finalizarea lucrărilor vor beneficia de un trafic fluent în zonă. Menționăm că s-au facut simulări de acces din toate direcțiile în sensul giratoriu și ieșire din acesta cu TIR-urile, iar acestea se încadrează fără probleme. Banda în giratoriu va avea o lățime de cca. 8 m.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

18 COMENTARII

 1. Multumesc Domnule Primar pentru toate proiectele pe care le realizati acum si pe care doriti sa le realizati in viitor..Cetatenii orasului Codlea aveau nevoie in acest moment de un leader si de o persoana ca dumneavoastra cu : o mentalitate deschisa spre nou si mai bun,atitudine pozitiva si standarde ridicate la nivel european pentru orasul nostru.Multumesc.

 2. ma bucur ca sunt atatea proiecte in lucru dar am si eu o intrebare ;pe str. panselutei in fata blocului 27 sc.B SE SURPA TROTUARUL .CAND SE REZOLVA PROBLEMA? acolo intorc masinile de gunoi si nu stiu cat mai rezista trotuarul.va rog sa va ganditi cum se rezolva problema mai ales ca am copil si nu vreau sa se intample o nenorocire .astept raspuns

 3. Toate lucarile care se vor efectua imi par absolut necesare.Ceea ce este peste puterea mea de intelegere este de ce sunt lasate efectiv in paragina doua zone intens circulate din centrul orasului :respectiv Str Secerii (Scarile) si Str Crinului?? Cel putin aceasta din urma..sa fereasca Domnul! Arata mai rau ca ulitele din sat…pietris denivelat total, trotuar faramitat, este practic imposibil sa mergi drept pe o portiune de un metru! Si ani de zile primarii au ignorat-o cu desavarsire. Stiu ca pe aceste doua strazi nu locuiesc multi alegatori, dar chiar in halul acesta sa ne batem joc de oamenii care trec zilnic pe ele? Scarile fac legatura intre zona veche si cea noua a orasului, este o strada intens circulata si totusi arata ca un ghetou. Acelasi lucru este valabil si in gangul care face legatura intre Str Lunga si str Primaverii, in spatele spitalului. Iti este frica sa treci pe acolo. Nu vreau sa fiu incadrata la categora „locuitor care e mereu nemultumit de cate ceva”. Stiu ca trebuie rabdare pentru toate, si ca nici strazile marginase nu trebuiesc uitate, dar sa stabilim prioritatile, totusi! Chiar nu am putut intelege de ce pana acum nici un primar nu s- a ocupat de aceste strazi , repet, DIN CENTRUL ORASULUI!…sunt curioasa ce raspuns vom primi…
  Va multumesc!

 4. In urma unei discutii pe care am avut-o astazi cu doamna Rogoz, aceasta m-a asigurat ca apa nu va mai fi oprita in timpul zilei incepand de maine.

 5. Salut toate proiectele, atât cele începute cât și cele pe cale de a fi începute.
  Eu aș mai adăuga pe listă, cu prioritate mare, reabilitarea cartierului Munțișor (Hiroshima) și când spun asta mă refer atât la zonele verzi cât și la drumuri (betonul de acolo este plin de găuri și la asta se adaugă și tăieturile făcute de diverse firme de utilități, care, se pare că nu repară cu simțul răspunderii atunci când au lucrări ce implică drumuri). Zona este în imediata apropiere a Primăriei și poate spune multe despre implicarea acesteia în buna gospodărire a orașului…

 6. Pe str.PANSELUTEI in fata blocurilor 1si 8 cand se va asfalta? .Se afla o bucata care nu a mai avut fonduri ptr asa ceva .

 7. buna intrebarea mea e urmatoarea ce veti face in legatura cu caini vagabonzi dar cu propritetari care iesa la plimbare cu caini si isi lasa minzeria in mijlocul trotuarului cica vreti sa fiiti un oras european dar minzeria cine o strange sunt copii care ies afara la joaca si se pot imbolnavi nu credeti ca trebuie luate masuri si impotriva celor care au catei si nu strang minzeria lasata si faceti cevaca nu sepoate numi codlea oras european daca gunoiul face legea

 8. ok,avem proiecte suntem in miscare,flexibili si deschisi la nevoile oamenilor dar cum ramane cu problema apei?Curentului care se opreste mai ales in perioada sarbatorilor ?lipsa locurilor de munca/atragere de posibili investitori.
  Municipiu Codlea are nevoie de strategii si proiecte mai ample cum ar fii:rezolvarea problemei apei/penelor de curent frecvente/locuri de munca(sens giratoriu? spatii verzi cu gazon?ingradire ghene gunoi?)
  Intrebarii:
  Ce startegii/proiecte au au avut Cristian/Ghimbav care au generat/ creat locuri de munca ?avem si noi si daca da care sunt acestea.
  Exista plan ptr. imbunatatirea problemelor legate de apa si curent?
  Si cu poluarea de la… ce facem?(apropo suntem renumiti ptr.mirosul placut pe care il simti cand treci prin Codlea
  Dupa parerea mea acestea sunt proiecte cu prioritate maxima ptr.Codlea, oare chiar suntem municipiu/oras european?

  Cu stima
  Adi C.

 9. Peste tot citesc intotdeauna oras „european”. Codlea trebuie sa devina und oras/municipiu „european”. Acestea este o definite inventata de noi in romania. Nu exista nici o foaie cu niste cerinte care trebuie indeplinite, si apoi se poate numi un oras und oras „european”. Ori ce oras din continetul europa se poate numi oras „european” si nu impune UE nici o definitie cand un oras se poate numi „Oras EUROPEAN”. Peste tot exista probleme, dar pentru asta nu este un oras mai mult „european” sau mai putin „european”.

 10. Salut initiativa, proiectele in derulare. Pretentii si pareri sunt multe, dar sa nu uitam ca trebuie si fonduri. Nu se pot face toate imediat. Pretentiile puteam sa ni le manifestam si celorlalti primari pe care i-am investit cu increderea noastra, dar care au uitat pentru ce au fost alesi. Speranta moare ultima, asa ca traiesc si eu cu speranta ca trotuarul de pe str. Lunga va fi refacut, ma refer la cel cu nr. fara sot. Multumesc pentru proiectele care vor face din Codlea un oras frumos si civilizat. Succes, domnule Primar!

 11. nu se poate desfiinta sensul unic de pe strada panselutei? jumatate din ea se circula cu sens unic si jumatate se circula pe ambele sensuri pe cand strada are in intregime aceasi aceasi latime. chiar nu ii vad in aceasta o logica. eventual se pot pune indicatoare de prioritate va rog nu ne mai faceti pe noi cei care locuim in blocurile 1,2,3,5,6,7,8, sa ocolim tot cartierul pentru a ajunge la destinatie, va multumesc

 12. Laudabile eforturile de a face ceva pt. Codlea. Cu ceva vreme in urma citeam (pe un alt site despre Codlea) de planurile cu acest sens giratoriu dar si de un drum de deviere trafic greu din zona Campul Alb prin spatele Coloromului cu un pod peste Vulcanita.
  Ce se mai aude de acest proiect ?
  Pe langa eliminarea traficului greu ce traverseaza cartierul Muntisor (vezi problemele semnalate de Zaharia Vasile mai sus) , un astfel de drum ar putea ajuta si la dezvoltarea unor gospodarii in zona aceea, iar cu o planificare buna a dezvoltarii zonei, cine stie, poate chiar case de vacanta cu profil turistic (Weissel), si astfel sa incepem sa aducem doritori de peisaje superbe si la noi in oras si ceva banuti taxabili la buget.

 13. da inteleg ca stapan de caine sa ii adun mizeria care o face dar dupa ce nu vom mai avea atatia maidanezi .La mine la bloc parca nici nu au fost adunati . nu pot iesi cu el la plimbare ca sar maidanezi la bataie si nu numaila el si atunci cand duc gunoiul

 14. Buna ziua,
  Un loc de joaca pentru copiii din blocurile vis-a-vis de primarie,cu o investitie minima nu se poate amenaja? Este acolo in spatele blocului 22 o bucata buna de teren ocupata cu gradini unde s-ar putea cu putina vointa si putini bani sa se amenajeze un loc de joaca pentru cei mici ,asta ca sa nu se mai joace printre masinile din parcare.
  Vreau sa intreb si daca nu se poate face ceva cu Vulcanita care emana un miros greu de suportat,ce-i drept nu mereu dar aproape,sobolanii si tantarii vara nu lipsesc,ca sa nu mai spun ca e periculos si pentru copiii care se joaca in parcare PENTRU CA NU AU UN LOC DE JOACA AMENAJAT in locul morcovilor unor pensionari.
  Astept sa primesc un raspuns.

 15. Buna seara,
  Ne bucuram sa vedem ca va implicati in rezolvarea unor probleme ale orasului nostru. Intr-adevar Codlea este oras european pentru ca se afla in Europa. Intrebarea este cand va fi posibil sa beneficiem de retea de canalizare pe str. Lunga,numere pare,din centrul „municipiului” Codlea ? Promisiuni au fost din 4 in 4 ani. Asteptam un raspuns.

 16. Buna. Tot ce a spus domnul primar suna foarte bine dar avem si probleme mai grave si mai urgente. Strada Cararii s-a stricat intr-un hal fara de hal.
  Il rog pe domnul primar sa vina si sa incerce sa urce cu masina la Cimitirul Nou deoarece doar asa isi poate da seama de situatia actuala. In momentul de fata „rupi masina in doua” daca incerci sa urci. VA ROG MULT faceti ceva in legatura cu aceasta strada cat mai urgent. daca nu se poate asfalta cel putin trimiteti un utilaj sa indrepte drumul. sunt santuri de 30-50 cm adancime.
  VA MULTUMESC.

 17. Felicitari domnului primar. Speram sa o tineti tot asa pe toata durata mandatului dumneavoastra. Nu va lasati influentat de zvonurile care circula si dati tot ce este mai bun pentru orasul nostru. Si eu sunt Codlean si imi plangeam de mila cand observam ca inceetul cu incetul orasul meu natal si de origine, se ducea de rapa din cauza conducerii care o aveam. De ce dumneavoastra intr un timp asa scurt ati putut accesa atatea fonduri si ceilalti nu?? Sa dea Domnu sa ramaneti vesnic acelasi Primar gospodar de care avea nevoie orasul nostru. Va multumesc in numele cetatenilor care v au ales.

Comments are closed.